Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 15-05-14, 00:40
PETROS_AFRICANOS Ο χρήστης PETROS_AFRICANOS δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑ
Προεπιλογή ΑΛΓΗ

Lemon pleco είναι αυτός:

Όσο αφορά την άλγη θα ήθελα να εκθέσω μία δική μου εμπειρία μήπως το ίδιο συμβαίνει και στο δικό σου ενυδρείο & θα την σχολιάσουν ο nazgul και ο delta66 που είναι εμπειρότεροι από εμένα στα φυτά.Άλγη δεν είχα ποτέ σε κανένα ενυδρείο μου όσο μικρή κι αν ήταν η συχνότητα αλλαγών νερού που έκανα.Σ' ένα ενυδρείο 700 λίτρων μετά το στρώσιμο που έκανα με αλλαγές νερού 30% μία φορά τη βδομάδα. Προστέθηκαν τα ψάρια - όχι όλα μαζί - καθώς και 4 anubias & 3 crinum και όλα πήγαιναν καλά συνεχίζωντας τον ίδιο ρυθμό αλλαγών νερού.Θέλοντας να συντηρίσω καλά τα φυτά ρώτησα κάποιον που γνώριζε αν έπρεπε να συνεχίσω έτσι επειδή τα φυτά δεν θεωρούνταν δύσκολα ή θα ήταν καλύτερα να συμπληρώσω κάποιο υγρό λίπασμα κι εκείνος μου πρότεινε σαν βέλτιστη λύση την χρησιμοποίηση του Flourish σε δοσολογία 3 καπάκια σε κάθε αλλαγή νερού.Μετά από 2 εβδομάδες καφέ άλγη - όπως το χρώμα του λιπάσματος - είχαν πιάσει οι πέτρες.Υποψιάστηκα το λίπασμα αφού πριν τη χρήση του δεν υπήρχε και το αφαίρεσα από την εβδομαδιαία ρουτίνα και με την βοήθεια και των ψαριών που έξυναν τις πέτρες για να τραφούν ενώ ταϊζόντουσαν κανονικά υπόψιν,το ενυδρείο με γοργούς ρυθμούς αλλάζει όψη !!! Πιστεύω πως η άλγη σου είναι λίπασμα που δεν καταναλώνεται λόγω ποσότητας ή συμβάλει και αυτό.Μήπως λοιπόν πρέπει να σταματήσεις τη λίπανση του ενυδρείου σου μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της άλγης και μετά να δεις αν πρέπει να λιπαίνεις πολύ αραιά και με μικρότερη δοσολογία;Ο plecostomus που έχεις είναι μικρός ή τεμπελιάζει;
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01366 seconds with 10 queries