Θερμοκρασια 29-29,5 C.Ενυδρειο 15 lt (μικρο?) Προτεινουν για 10 gallon (33Lt)
καθαρος πυθμενας, κομμενο στο μηκος κυπελο αφρου (για καφεδες), πλαστικα φυτα απο μεταξι(μπλιαχ αλλα εδω(Σερρες) ντεν εχει φυσικα) και το φιλτρακι που ανεφερα, κλειστο, απο το ενυδρειο του μπαμπα.Τα παντα ειχα καθαριστει με καυτο νερο και μονο ,
εκτος φυσικα απο το φιλτρο.(Κεκτημενη ταχυτητα). Στο νερο ειχα βαλει 1,5 gr αλατι φυσικο μη ιοδιουχο μη ανακρυσταλωμενο και αντιχλωριο.
Μπεικε πρωτα ο μπαμπας, εκανε στην φουσκοφωλια

ειχε μαθει ήδη να κανει κατω απο το κυπελο στο δικο του ενυδρειο και μετα απο 1 μερα η 'μαμα' η οποια ηταν μεσα σε γιαλυνο βαζακι.Οταν ειδα την ασπρη τελιτσα στην κοιλια της 'μαμας' μετα απο 1 μερα (σαν αυγουλακι) την ελευθερωσα, ψιλοφρικαρα γιατι ο 'μπαμπας' βαρεσε μπιελα και την κυνηγουσε, αυτη έκανε την δυσκολη στην αρχη, μετα χαμηλωσα τα φώτα ... και πηγα για ύπνο.Έπρεπε, δεν αντεχα άλλο.Το επομενο πρωι....ΠΑΡΑΑΜ αυγουλακια all over the place.H 'μαμα' ηταν κρυμενη την έβγαλα με προσοχη και αφησα τ αυγα με τον μπαμπα.Το βραδυ που γυρισα ο μπαμπας ηταν ....dead.Απορω ακομα.Στον πανικο μου εβγαλα το σχωρεμενο και έβαλα πάλι την θηλυκια η οποια συνεχισε (χωρις να φαει ουτε ένα αυγό) να τακτοποιει τα αυγα που ηταν στον πυθμενα.Την 2η μερα αρχισανε να βγαινουν τα πρωτα fry και την 4η την εβγαλα έξω.Τα περισσοτερα ειχαν αρχισει να κολυμπουν οριζοντια. Την 'μαμα' της εκανα θεραπεια με general tonic και τα μικρα τα ριμαξα τα έρμα γιατι δεν ειχα τροφη και πιστευα οτι ο κροκος αν δεν τον ριχνω σε μεγαλες ποσοτητες δεν θα βρομιζε το νερο.Το αποτελεσμα ήταν κα8ε νερα να κανω αλλαγη νερου 10% με νερο παλαιωμενο ίδια temp. και τα μικρα να ψοφανε το ενα μετα το άλλο. Τα Βακτηρια και οι μικροοργανισμοι που αναπτυχθηκαν ηταν απειρα.(Εχω ενα μικρη ισχυος μικροσκοπιο μεχρι χ400 και καποια μπορεσα να τα δω αλλα οχι και να τα ταυτοποιησω ολα.)Το αποτελεσμα ειναι να πληρωσουν την βλακεια μου (που πας ρε μεγαλε χωρις τροφη) και να μεινω με 1 fry 3 μηνων το οποιο αν αναλογιστω αυτα που τραβιξε το ερμο οταν και αν (το ευχομαι) μεγαλωσει θα γινει super-χελιδοναψαρο-betta.θα πεταει εξω απο το νερο.Αυτα ηταν στην 1η γεννα.Η δευτερη ηταν πληρης αποτυχια.Παλι βακτηρια, παλι χωρις τροφη.