Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 19-09-05, 19:30
Stavros Ο χρήστης Stavros δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 12-02-2004
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 14
Αποστολή μηνύματος μέσω ICQ στον/στην Stavros Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Stavros
Wink Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση.......

Όσον αφορά το θέμα χώρου είμαι πνιγμένος.... οπότε και αναγκασμένος να παιζω με μικρά μεγέθη ενυδρείων.
Κατά τα άλλα είναι όντως δύσκολο έως αδύνατο πολλές φορές να διατηρήσεις , ένα pico στην ουσία, reef με τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τις περισσότερες φορές τα pico καταλήγουνε σε παταγώδη αποτυχία με αποτέλεσμα πολλούς νεκρούς θαλλάσιους οργανισμούς και χάσιμο αρκετών ωρών και χρημάτων.
Παίζει όμως και η περίπτωση που έχουνε στηθεί pico και βαράνε άλλα μεγαλύτερα και όλοι τραβάνε τα μαλλιά τους. Είναι δύσκολο το ξέρω αλλά δεν καταθέτω τα όπλα έτσι απλά.

Στο θέμα του φίλτρου κάποιοι από το www.nano-reef.com μου λένε πώς για ένα τόσο μικρό ένα aquaball είναι η ιδανική λύση και για φιλτράρισμα και για κυκλοφορία νερού, τώρα βέβαια θα το δούμε στη πράξη.
Όσον αφορά το θέμα φωτισμού "η λύση" βρέθηκε..... LEDάκια
Με κάμποσα από αυτά και σε διάφορους τύπους (UV - Blue - White - Ultra Blue) μπορεί κανείς πλέον να κατασκευάσει φωτιστικά σώματα πολύ καλής ποιότητας και απόδοσης και να το φέρει αν θέλετε και στα μέτρα του.
Παράδειγμα με 100 LED μοιρασμένα απο 25 σε κάθε τύπο, μπορείς με τον κατάληλο controller (DIY pcb), να δημιουργήσεις συνθήκες φωτισμού αντίστοιχες του πλανήτη μας (νύκτα, μέρα, σούρουπο, ηλιοφάνεια, συννεφιά κλπ). Τα LED λόγω του ότι μπορώ να τα δουλέψω άνετα μου φαίνονται παιχνίδι και ας μην πιστεύουνε ορισμένοι στην απόδοσή τους.
Ελπίζω σε λίγο καιρό να έχουμε μια πληρέστερη άποψη επί του θέματος μόλις τελειώσω το όλο στήσιμο.
Θα προσπαθήσω να έχω και φωτο. από το όλο εγχείρημα (στήσιμο βήμα-βήμα, κατασκευή LED για φωτισμό κοκ.)

Από εσάς σίγουρα θα χρειαστώ πολλά πράγματα, από τις γνώσεις σας πάντα, και πιστεύω πως θα είστε δίπλα μου

Από σήμερα το βράδυ ξεκινάει το στήσιμο εξ' αρχής με νερό από RO και περιμένω παρατηρήσεις και συμβουλές για αλατότητες και χρόνους προσθήκης αραγονίτη - βράχου. Είναι ίσως τα μοναδικά που έχω μπερδευτεί. Άλλοι λένε στήσιμο με νερό μόνο και φίλτρα κλπ και μετά από ένα μήνα αραγονίτη και μετά εάν όλα πάνε καλά στην βιολογία και στα νερά προσθέτεις βράχο. Αλλοι πάλι λένε άλλα.........

δεν ξέρω....

εγώ θα το στήσω με νεράκι και τα υπόλοιπα και περιμένω τις πολύτιμες συμβουλές σας
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01555 seconds with 10 queries