Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 02-05-14, 22:19
Το avatar του χρήστη Diskus fan
Diskus fan Ο χρήστης Diskus fan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαϊδάρι, Αθήνα.
Προεπιλογή

Μερικές επιπλέον τοποθετήσεις κι' από εμένα... αφού ήδη γράφτηκαν πολλά και σωστά ώστε να βοηθηθείς αρκετά...
1. Οι τροφές μετά από το άνοιγμα τους... καλό είναι να καταναλώνονται μέσα σε 3 μήνες το πολύ... διαφορετικά για μικρό επιπλέον χρονικό διάστημα, μπορείς να τις μουλιάζεις σε βιταμίνες.
2. Με μεγαλύτερη ευκολία δημιουργείται μεθάνιο στο βυθό που έχει χαλίκι (και ειδικά χοντρό όπως το δικό σου)... απ' ότι στην άμμο.
3. Το σκορδόζουμο είναι ένας τρόπος να καθαρίζουν εσωτερικά τα ψάρια... παρακινεί και τα "δύστροπα" να φάνε... αλλά σε μεγάλες ποσότητες και συχνό τά'ι'σμα "τσακίζει" το στομάχι τους... όπως να τρως όλη μέρα τζατζίκι και σκορδαλιά... γι' αυτό η συνήθης τακτική είναι 1-2 τα'ί'σματα την εβδομάδα (εκτός ειδικών περιπτώσεων).
4. Μια επίσης καλή τροφή για καθάρισμα του εντέρου... είναι η σπιρουλίνα που ΑΝ ΔΕΝ έχουν μάθει να την τρώνε... θα δυσκολευτείς να το καταφέρεις (2 τα'ι'σματα την εβδομάδα είναι αρκετά... εκτός περιπτώσεων με εντερικό πρόβλημα... αλλά αυτό το αφήνουμε για αργότερα).
5. Τα ψάρια πρέπει να τρώνε 3-5 φορές την ημέρα (εννοείται διαφορετικές τροφές σε κάθε τά'ι'σμα).
6. Τα φάρμακα... ΔΕΝ κάνουν μόνο καλό... διαλύουν και τα συκώτια των ψαριών, γι' αυτό ΑΝ μπορούμε να αποφύγουμε μια θεραπεία... είναι καλύτερο. Ειδικά όταν ΔΕΝ υπάρχει ασφαλής διάγνωση... του τι είναι αυτό που θέλουμε να καταπολεμήσουμε.
Λάθος φάρμακο... μπορεί να σημαίνει θάνατο του ψαριού και ΧΩΡΙΣ λόγο.
7. Χαίρομαι που ήδη κατάλαβες ότι... κανένα ψάρι ΔΕΝ αδυνατίζει, μέσα σε μια μέρα.
8. Το νερό σου... είναι το φάρμακο.
9. Βήμα-βήμα θα τα διορθώσεις όλα... και (μάλλον) θα σώσεις και τα ψάρια που αγαπάς.... δίνοντας τους ένα καλύτερο περιβάλλον να ζήσουν... όπως τους αξίζει.
10. Θα πρέπει να μάθεις τα υλικά σου... το καθένα με το ακριβές όνομα τους... για να μας βοηθάς. Έχω βάλει αυτό αλλά ΔΕΝ ξέρω πως το λένε... δυστυχώς δύσκολα θα βρει απάντηση.
ΑΝ δε... βάζεις και καμιά τελεία στο μακροσκελές κείμενο... ακόμα καλύτερα.

ΥΓ. Επειδή όπως σωστά το έθεσες... ο καθένας γράφει αλλά άντε να ξέρεις ΑΝ πραγματικά είναι και σωστό... να σου δώσω τα διαπιστευτήρια μου ... το πρώτο ενυδρείο μου το "έστησα" το 1980 και από το 1982 ασχολούμαι κυρίως με τους δίσκους και την αναπαραγωγή τους. Σε ελάχιστα pet shop θα βρεις την σωστή απάντηση και χωρίς να την πληρώσεις... όπως εδώ από τα μέλη του forum.-
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,02153 seconds with 10 queries