Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dimitra ts
καλως σας βρηκα!εκανα μετρησεις σημερα ,χθεσ αλλαγη.η αμμωνια ειναι 0 απλα 0,05 εγραφε το χαρτι που τ μετρησα,τα νιτρικα δεν ξερω γτ αλλα δεν γνωριζω κ ακριβως με τι εχουν να κανουν,κανω μετρησεισ με στικ αλλα δεν πρεπει να ειναι πολυ αξιοπιστα, φιλτρο εχω τησ jbl cristalprofi e 900 k εχει μεσα σφουγγαρια μακαρονια και denilit. (το οποιο δεν ξερω τι ειναι.)μ ειχε πει στο μαγαζι οτι κανει κανει καλο στην βιολογια του φιλτου,τα ξεπλενω με νερο ενυδρειου.συντηρυση στο φιλτρο δεν κανω..απλα τα καθαριζω με νερο ενυδρειου αλλα οχι σε καθε αλλαγη νερου.το ψαρι το εχω 6 χρονια μ εχει κανει γεννεσ χωρισ να το θελω κ ηταν το πιο δυνατο.τουσ τελευταιουσ μηνεσ ειχα κατι γκουραμι πεθαναν..μ πεθανε η θυληκια τ ζευγαρι του,κ αλλα 2 σκαλαρια.πιστευα πως ειχαν σκουλικια εσωτερικα γτ εκαναν διαφανη περιτωματα κ τ ενα ειχε εμφανισει κ πανω του σαν ικ.εκανε θεραπεια με esha 2000 k exit.του περασαν αλλα κατελληξε...το esha 2000 το εριξα σε ενυδρειο καραντινα που ειχα πριν λιγουσ μηνεσ.ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ!πριν λιγο καιρο σηκωσα τ ξυλο π εχω μεσα κ μετα οι κιχλιδεσ π εχω keyhole ειχαν κατι πανω τουσ κ ξυνονταν λιγο αλλα δεν ηταν ασπρα.ουτε εμοιαζαν με κατι ζωντανο..τωρα τουσ περασε.το μονο που υπαρχει κ δεν ξερω τι ειναι κ ειναι ορατο.ειναι στο ενα σκαλαρι καμια φορα εχει πανω του αλλα οχι κολλημενο κατι σαν ιστο πολυ αχνο αραχνης,αλλα φευγει .ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Κ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΙΞΩ ΦΑΡΜΑΚΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ!αυτα κ στο μαγαζι που παω με ενυδρεια κ τετοια δεν ηξεραν τι μπορει να ειναι αυτο..
-------------------------
κανω σκουπα στο βυθο κ μετα συμπληρωνω νερο απο την βρυση.οταν τ γεμισω βαζω αντιχλωριο κ μετα απο μια ωρα βακτηρια..πρεπει να ειναι στοιχιωμενο...γτ ειχα κ αλλα ενυδρεια πιο παλια αλλα δεν ειχα ασχοληθει τοσο..βλακεια μ..αλλα ζουσαν μια χαρα..οσο το ψαχνω χειροτερα τα κανω!ειχα να κανω αλλαγη στο προηγουμενο ενυδρειο καποια στιγμη παλια για 3 μηνεσ κ μ γεννησαν τα αγγελοψαρα κ εζησαν κιωλας.δεν ξερω πφφφ..
|
το οτι βαζεις νερο απο τη βρυση ειναι ενα πολυ σημαντικο προβλημα που ισως εχει μεγαλη ευθηνη!!αυτο γιατι ριχνεις νερο με χλωριο και με διαφορετικες συνθηκες και θερμοκρασια απο οτι αυτο του ενυδρειου..κανονικα πρεπει να το ετοιμαζεις σε βαρελι ωστε να το κανεις ακριβως ιδιο και μετα να το ριχνεις στο ενυδρειο.