Ένας τρόπος για να συνηθίσει ο καλοφαγάς την τροφή που δίνεις (τι τροφές ταΐζεις συνήθως?) είναι να ανακατεύεις μια μικρή ποσότητα της συνήθους τροφής με την κατεψυγμένη και σιγά σιγά να αυξάνεις την ποσότητα της στο μίγμα, μέχρι να την συνηθίσει.
Ένας άλλος τρόπος (τον έχω διαβάσει από Γάλλους χομπίστες όμως δεν έτυχε να τον δοκιμάσω) είναι η χρήση, μέχρι να συνηθίσει, ενισχυτικού γεύσης στην τροφή που δίνεις :
διαλύεις σ' ένα φλυτζάνι μια μικρή ποσότητα Γλουταμινικό μονονάτριο (ή NSG ή Ε621) (ένα πρόσθετο σε πολλές βιομηχανικά επεξεργασμένες τροφές
http://www.cafeshop.gr/index.php?dis...product_id=253 ) και εκεί ρίχνεις την τροφή να απορροφήσει πριν ταΐσεις.
*τι σας μαθαίνω σήμερα! umami για ψάρια
