Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 25-03-14, 23:15
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας

Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από vickoboy Εμφάνιση μηνυμάτων
Όπα η ορθογραφία της γραφής επέλεξε ότι να'ναι!!
Τελικά είναι ταινία η ταμπλετακια?
Λεντοταινία δεν θα το έλεγα, κομμάτι από ταινία ίσως. Βλέπω όμως πως δεν έχουν κάποιο κάλυμμα να τα προστατεύει από υγρασία , που σημαίνει πως υπάρχει κάποιο διαχωριστικό από κάτω. Μπορείς άνετα να βάλεις πλακέτες
48 3528
http://www.ebay.com/itm/350900234858...84.m1439.l2649
ή
48 5050
http://www.ebay.com/itm/9-12-15-20-2...item51b8d96820
το πόσα θα βάλεις εξαρτάτε από το χώρο που έχεις και πόσο δυνατό φωτισμό θες.
Να υπολογίσεις πως 5 πλακέτες 5050 είναι περίπου 25-30 Watt , ενώ 10 πλακέτες 3528 είναι περίπου 20 watt. Να προτιμήσεις pure white ή cool white. Θα σου πρότεινα να βάλεις 3528 και ας είναι πιο χαμηλής ισχύος, αλλά θα βάλεις όσα πιο πολλά χωράνε και θα καλύψεις όλη την επιφάνεια, αν το κάνεις αυτό με 5050 ίσως να έχεις υπερβολικό φως και μεγάλη κατανάλωση, στο δικό μου (130 λίτρα με επιφάνεια 1,10 Χ 32) έχω 30 led 3528 που ίσως είναι πολλά, έχω πολύ καλό φωτισμό και τα φυτά μου (από εύκολα προς μέτρια θα τα έλεγα) πάνε τέλεια έως υπερβολική ανάπτυξη, υπάρχει βέβαια μπουκάλα co2 και μικρή λίπανση. Στο 30αρι έχω 3 ταμπλέτες 48 Χ 3528 cool white και εκεί πάνε τέλεια, ίσως όχι τόσο γρήγορη ανάπτυξη αλλά σε αυτό δεν έχω co2, ούτε λίπανση, επίσης σε αυτό δεν υπάρχει ίχνος άλγη με 10 ώρες φωτισμό (στο άλλο έχω λίγη έως αμελητέα). Να έχεις υπόψη σου πως θα πρέπει να ελέγξεις και το τροφοδοτικό που έχεις γιατί φοβάμαι πως θα χρειαστείς άλλο μεγαλύτερο. Είναι πολύ εύκολη η αντικατάσταση από ότι ση φωτο, βγάζεις αυτά που έχει και βάζεις τα καινούρια και τα κολλάς με σιλικόνη και θα σου πρότεινα να βγάλεις τη ταινία διπλής όψεως που έχουν, δεν αντέχει. Εγώ τα κολλάω με αυτή τη σιλικόνη

που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίας και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Πιστεύω να μη σε ζάλισα

Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01657 seconds with 10 queries