Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Maverick
Στη wikipedia και σε 1-2 άλλα άρθρα (που μάλλον στηρίζονται εκείι) αναφέρεται ότι ο λαβύρινθος αναπτύσσεται 3-6 εβδομάδες μετά την εκκόλαψη (χωρίς όμως να δίνει αναφορά σε κάποια μελέτη). Αλλά η πρόσβαση στην επιφάνεια είναι απαραίτητη και τις πρώτες μέρες, καθώς τα μικρά πρέπει να γεμίσουν τη νηκτική τους κύστη για να μπορέσουν να κολυμπήσουν στη στήλη του νερού (συνήθως μέσα στις 3 πρώτες μέρες μετά την εκκόλαψη).
|
ετσι ειναι.
παρολαυτα,εχω διαβασει μια μελετη(πτυχιακη) για τα blue gurami που αφορουσε και αλλα ειδη που αναπνεουνε αερα, και ελεγε πως η αλλαγη στον τροπο προσληψης οξυγονου γινεται περιπου στις 18 με 20 μερες απτη γονιμοποιηση οταν τα μικρα ειναι περιπου 10 με 12χιλιοστα μηκος.
βασικα ελεγε οτι μεχρι τοτε παιρνουν οξυγονο μεσω "diffusion" και οταν φτασουν αυτο το μεγεθος η προσληψη οξυγονου μαυτο τον τροπο δεν επαρκει,οποτε αρχιζουν να χρησιμοποιουν το εξειδικευμενο οργανο.
το εχω το λινκ αν το θελει κανεις,ειναι ενδιαφερον.
ειναι καμια 80αρια σελιδες ομως