Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από constantinos
Aποδεκτή η μέθοδος στρωσιματος με αμμωνια όμως δεν σημαινει απαραιτητα και σωστή ή ενδεδειγμένη
|
Δλδ αποδεκτη η μεθοδος στρωσιματος με αμμωνια, αλλα ενδεδειγμενη τα βακτηρια?
Συγνωμη αλλα αν κατσεις και διαβασεις ολα τα θεματα σε ολα τα φορουμ με στρωσιμο ενυδρειου, ποσα ενυδρεια θα βρεις στρωμενα με αμμωνια και να εχουν χαθει ψαρια, και ποσα με βακτηρια?
Και ποσους εχεις ακουστα να εχουν παθει κατι με την αμμωνια εκτος του πανεξυπνου φιλου του Untergasser που πηγε και εχωσε στη μυτη του στο μπουκαλι και τραβηξε τζουρες?
Το ακουαφορτε που τσεκαρουμε ασβεστολιθικες πετρες, η χλωρινη που κανουμε απολυμανση, το ιδιο το ενυδρειο με συσκευες 220V και νερο, ειναι safe 100% ?
Φυσικα και πρεπει να προσεχουμε σε οτι και να χρησιμοποιουμε και για ολα γραφονται οι σχετικες προειδοποιησεις, αλλα ... ελεος με την επικινδυνοτητα της αμμωνιας.
Ολες ειναι αποδεκτες μεθοδοι αν τις κανουμε σωστα και εχει αποδειχθει σε πολλα ενυδρεια οτι πιανουν ολες αυτες οι μεθοδοι (με βακτηρια εμποριου, με αμμωνια, με τροφη, με μπολιασμα, με τιποτα, κ.α).
Οποιος κανει λαθος, δεν φταιει η μεθοδος.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kgf12345
+1
και οχι μονο να προσεχουν,αλλα να προσθετουν και μεταλλα και ιχνοστοιχεια οσοι στρωνουν κατ'αυτο τον τροπο 
|
Ναι καλο Tip αυτο.
Αλλα τοσα χρονια χωρις μεταλλα, δεν μπορουσαν να στρωσουν τα ενυδρεια?

Να δουμε μονο αν επιταχυνει τη διαδικασια, μεσω καποιου πειραματος.
ΥΓ εγω ενστικτωδώς μαλλον, απο τα διαφορα που εχω μελετησει για τη νιτροποιηση και τους παραγοντες που την επηρεαζουν, στο στρωσιμο (με τροφη το κανω) κανω και αραια μικρες αλλαγες νερου και βαζω ιχνοστοιχεια ενδιαμεσα στις αλλαγες, για να εχω το νερο "πλουσιο" συνεχως.