Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 10-02-14, 10:27
plin Ο χρήστης plin δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Καλλιθέα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nick74 Εμφάνιση μηνυμάτων
Οποιος φοβαται το ρευμα βαζει ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ (μετασχηματιστη 1:1) οχι γειωση, χωρια που με τις διαρροες μικρορευματων προς τη γειωση ταλαιπωρει τα ψαρια στερωντας τους την αισθηση του προσανατολισμου
Συμφωνώ (και επαυξάνω) ότι η χρήση γείωσης στην στήλη του νερού του ενυδρείου μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στην υγεία των ψαριών, αν και παρέχει μια επιπλέον, άχρηστη όμως στην ουσία της, ασφάλεια στον άνθρωπο η οποία για τα περισσότερα παλιά σπίτια στην Αττική (που οι γειώσεις είναι άχρηστες) η χρήση της, έτσι κι αλλιώς, δεν ενδύκνειται.
Συνεπώς, και εγώ, που μένω σε παλιά πολυκατοικία των Αθηνών, δεν την χρησιμοποιώ.

Νομίζω ο μετασχηματιστής απομόνωσης έχει ξανα-αναφερθεί, και έχω σοβαρές ενστάσεις για την μη ασφάλειά του σε οικιακό περιβάλλον. Με λίγα λόγια: επειδή απομονώνει τις συσκευές τις απομονώνει και από την προστατευτική λειτουργία του ρελέ διαρροής του πίνακα.

Για όσους ανάβει το δοκιμαστικό: Υπάρχει ένας ανέξοδος τρόπος να το κάνετε να μην ανάβει σε πολλές περιπτώσεις: Απλά αντιστρέψτε την πρίζα της εν λόγω συσκευής (μην ξεχάσετε και τους χρονοδιακόπτες: δοκιμάστε να τους τοποθετήσετε ανάποδα (αντιστρέψτε τους πόλους της πρίζας τους) και δείτε τί θα γίνει).

EDIT: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=820289
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01545 seconds with 10 queries