Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #12  
Παλιά 29-01-14, 07:50
Το avatar του χρήστη nazgul
nazgul Ο χρήστης nazgul δεν είναι συνδεδεμένος
Pufferator
 
Εγγραφή: 27-07-2011
Περιοχή: Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 6.123
Προεπιλογή

Γεια σου και απο εμενα.

O "by the book" τροπος (γιατι αυτος ειναι, εφοσον κοιτας απλα τις απαιτησεις σε παραμετρους νερου του καθε ειδους) που επελεξες για να αρχισεις την ερευνα για την ιχθυοσυνθεση σου, δεν θα ελεγα οτι ειναι και ο πιο σωστος. Ξερεις ποσα ακομα ειδη μπορω να σου βρω με αυτες τις απαιτησεις? Δε σημαινει, φυσικα, οτι μπορουν να ζησουν ειρηνικα σε ενα ενυδρειο, ποσο μαλλον οταν μιλαμε για αυτα τα λιτρα.

Ξεχνας ενα βασικο παραγοντα: οτι το καθε ειδος εχει ξεχωριστη συμπεριφορα και διαφορετικες αναγκες ενυδρειου, οι οποιες δεν αφορουν μονο τις παραμετρους νερου, αλλα πολλες ακομα λεπτομερειες.

Η αληθεια ειναι οτι θελεις να βαλεις παρα πολλα ψαρια και εντελως διαφορετικα ειδη στο συγκεκριμενο ενυδρειο. Εχεις την εντυπωση οτι ειμαστε περιεργοι ολοι που φιλοξενουμε λιγα ειδη στα ενυδρεια μας, δινοντας ακομα και την εντυπωση του "αδειου" ενυδρειου σε καποιον που δεν ξερει τις συμπεριφορες των οργανισμων που φιλοξενουμε? Δεν ειμαστε περιεργοι, απλα θελουμε ευτυχισμενα ψαρια και στηνουμε τα ενυδρεια με βαση τις αναγκες τους και οχι τις δικες μας.

Τωρα, για το αν οι περισσοτεροι εδω μεσα (οπως και σε αλλα φορουμ) ακολουθουν την περπατημενη, θα σου ελεγα οτι υπαρχουν ατομα που ασχολουνται παρα πολλα χρονια με το συγκεκριμενο χομπι, που οι εμπειριες τους ειναι τοσες πολλες και ο τροπος προσεγγισης μονο ο "by the book" ειναι, αλλα ατελειωτη παρατηρηση και προσπαθεια ευρεσης των σωστων ισορροπιων.

Αν δεν παθεις, δεν θα μαθεις, συνηθιζουμε να λεμε. Αλλα σε αυτη την περιπτωση, αν παθεις, θα την πληρωσουν τα ψαρια σου. Αυτο προσπαθει να αποφυγει το καθε φορουμ, εχοντας τεραστια βαση δεδομενων, με ατελειωτες πληροφοριες και εμπειριες χομπιστων. Σε αυτο το χομπι, δεν προσπαθουμε να ανακαλυψουμε τον τροχο. Εχει αναλακυφθει. Απλα προσπαθουμε να τον κανουμε πιο λειτουργικο και ευχρηστο στο ευρυ κοινο αυτη τη στιγμη.

Αυτα για αρχη απο εμενα. Φιλικα, θα σου προτεινα να εχεις λιγη περισσοτερη υπομονη και μην παιρνεις κατακαρδα τα σχολια του καθενος. Να σε βοηθησουν θελουν, εστω και με περιεργο τροπο. Μονο τα ψαρακια σου θα βγουν κερδισμενα.

Ερωτηση: τι φιλτρο σκεφτεσαι να παρεις?
__________________
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01642 seconds with 10 queries