Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 26-01-14, 22:11
Το avatar του χρήστη ChocolatePuma
ChocolatePuma Ο χρήστης ChocolatePuma δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μαρκόπουλο Αττικής
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Cool Blood Εμφάνιση μηνυμάτων
1. Χαρέμια και είδη: Το ενυδρείο -πέρα από το ότι μας άρεσε- είναι μια παραπάνω προσπάθεια εξοικοίωσης δύο πιτσιρικιών με την φύση και τη ζωή. Αν και δεν τον αντιμετωπίζουμε ως διακοσμητικό και προσπαθούμε να σεβαστούμε φυσικούς κανόνες και τα ίδια τα ψάρια (π.χ. καταλήξαμε στα silver molly αντί για τα Balloon ή τα Marble για τους λόγους που ξέρετε καλύτερα από μένα) από την άλλη, θέλουμε στην αρχή να υπάρχουν 2-3 διαφορετικά είδη για αυτό το λόγο. Γιαυτό τα "διαπαιδαγωγήσαμε' να δεχτούν 22 μέρες προετοιμασίας για το "στρώσιμο" παρότι ήταν αυτό που ζήτησαν από τον Αι Βασίλη, από την άλλη φαντάζομαι δεν είναι "βάναυση" η συγκατοίκηση 2 ή 3 διαφορετικών ειδών στα 80 λίτρα. Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο το σκεπτικό σου. Να συμπληρώσω πως γενικά τα ζωοτόκα ταιρίαζουν με ζωοτόκα (χωρίς αυτό να αποτελεί κανόνα). Απλά θα πρέπει να λάβεις υπόψη τη συχνότητα (και την ποσότητα) με την οποία γεννανε γιατί πολύ σύντομα το ενυδρείο θα γεμίσει μικρά
Ως προς τα χαρέμια, ναι θα δημιουργηθούν όπως πρέπει αφού δούμε τι πραγματικά μας "πάει". Δεν τα ήθελα στην αρχή, τουλάχιστον, γιατί η αναπαραγωγή ήθελα να καθυστερήσει ως διαδικασία, αφού είμαστε στη φάση του εντελώς αρχάριου. Ήθελα... Γιατί πριν μισή ώρα η θηλυκιά άρχισε να τίκτει... (Πάρτυ έκαναν τα guppy με τα μικρά) Γι αυτό χρειάζονται κάποια φυτά επιφάνεια (με το κερατοφυλλο να αποτελει τη βασική επιλογή)

2. Τάισμα: Εδώ θέλω την βοήθεια σας. Τα ταίζω με νιφάδες (JBL Novo Bel) δύο φορές τη μέρα κλείνοντας για λίγο το φίλτρο. Η ποσότητα είναι μια προσέγγιση ...περίεργη. Σε κάποια κοντινή στιγμή θα μπει αυτόματη ταίστρα Θα σου πρότεινα, εφόσον δεν υπάρχει θέμα απουσίας σας, να αποφύγεις την αυτόματη ταίστρα για πολλούς λόγους , αλλά συνεχίζω το 3-4 νιφάδες ανά ψάρι (για παράδειγμα) να μην το κατανοώ. Νιφάδες είναι και κάποια τρίματα, νιφάδες είναι και τα μεγάλα κομμάτια Θα καταλάβεις μόνος σου με τον καιρό πως "σωστη" ποσότητα είναι όταν δεν βλεπεις τροφή να φτάνει στον βυθο (όπου σαπίζει, ανεβάζει νιτρικά κλπ)

3. Φυτά: Στο δεξί μέρος και δεμένο στον κορμό σκέπτομαι ένα κερατόφυλλο. Είναι ένα σημείο που θέλει γέμισμα και η επιφανειακή ανάπτυξη δεν θα επηρεάσει φυτά από κάτω. Επίσης μπροστα σε δύο σημεία θα ήθελα κάποια χαμηλά, αλλά μέχρι στιγμής στα κοντινά καταστήματα δεν έχω βρει κάτι σχετικό Δύσκολο το κερατόφυλλο να δεθεί σε κορμό, χωρίς να γίνει χίλια κομμάτια. Προτίμησε κάποιο είδος moss και μερικές ανουμπιες κι άσε το κερατοφυλλο να επιπλέει

4. Φόντο κ.λπ.: Με το μαλακό παίδες μιλάμε για εντελώς "γκάβακες" που λόγω φιλοσοφίας δώσαμε μεγαλύτερη έμφαση στα σχετικά με τα ψάρια (π.χ. φυσικά στοιχεία, καλή προετοιμασίας κ.λπ.) και μερικά σημεία συνειδητά τα αμελήσαμε λίγο... Οι valisneria είχαν-έχουν στόχο να καλύψουν το πίσω μέρος, κάποια στιγμή ελπίζω να συμβεί. Δεν θέλω να μπλέξω προς το παρόν με CO2. Στο...1000άρι που θα κάνω θα είναι όλα κομπλέ Ένα χαρτόνι στις διαστάσεις της πλάτης κι είσαι μια χαρά. Με CO2 δεν χρειάζεται να μπλέξεις, εφόσον επιλέξεις κάποια απ τα φυτά που αναφέρει στο υπόμνημα ο nazgul. Με το καλό το 1000άρι

5. Θερμοκρασία: Πραγματικά ωραία η πατέντα και τα ανεμιστηράκια είναι σχεδόν έτοιμα από κάποια pc. Αυτό που δεν ξέρω είναι μήπως η προσθήκη τους είναι υπερβολή σε ένα σπίτι που δεν ανεβάζει πάνω από 28-29 ούτε στους καύσωνες. Αλλά μάλλον θα το κάνω. Κι εγώ έτσι πίστευα για το δικό μου σπίτι, ώσπου έγιναν τα δύο παρακατω γεγονόνα
1. Κόλλησε ο θερμαντήρας και η θερμοκρασία ανέβαινε χωρίς σταματημό. Αν δεν ημουν σπιτι, τα ψαρια θα ειχαν βρασει. Τελικα τοποθεσησα controller κι ολα μια χαρα
2. Κάποιες μέρες η θερμοκρασία ανέβηκε 30-31 βαθμούς κι αν δεν ειχα μεριμνήσει για ψυξη με ανεμιστηράκια, θα υπήρχε θέμα. Μην κοιτάς τη θερμοκρασία του δωματίου αλλά και το σημείο που βρίσκεται το ενυδρείο, αν το βλεπεις άμεσα ή εμεσα φως, αν επηρεάζεται απο ηλεκτρικές συσκευές που ειναι κοντά, κλπ

Tip για να σας διασκεδάσω: Ξυπνάω το πρωί και βλέπω τα guppy αραχτά στο βυθό. Είναι η πρώτη μέρα που συνυπάρχουν με τα molly αλλά και η πρώτη μέρα που τα βλέπω χωρίς φως. Πω!Πω! "Πάνε", λέω. Με το που αυξάνεται σταδιακά ο φυσικός φωτισμός και αρχίζουν να βολτάρουν ... γέλαγα με τον εαυτό μου

Άλλα αξιοπερίεργα:
Όταν μπήκαν τα Molly χωρίστηκαν οι πλευρές. Στο δεξί τα molly στο αριστερό τα guppy. Σήμερα όλα κινούνται σε όλα τα μήκη και βάθη με ηρεμία.
Τα Molly κάποιες στιγμές κάνουν και μία περίεργη κίνηση. Πλησιάζουν τη λευκή άμμο, την "ρουφάνε" και την "φτύνουν".
Για την ψαροσύνθεση τα ανέφερες κι εσυ πιο πάνω, τα γράψαμε και οι υπόλοιποι. Με τόσα αρσενικά, το μοναδικό θυληκο θα έχει σύντομα προβλήματα...
Μεγαλύτερες φωτο που μου ζητήσατε
Καλή συνέχεια με το χόμπι...κι εδώ είμαστε
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,02377 seconds with 10 queries