Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #20  
Παλιά 26-01-14, 20:20
plin Ο χρήστης plin δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 29-12-2012
Περιοχή: Καλλιθέα
Μηνύματα: 724
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nick74 Εμφάνιση μηνυμάτων
Οντως στις οικιακες καταναλωσεις δε συνυπολογιζει η ΔΕΗ τα αεργα, αλλα ποιον τον ενδιαφερει να μετρησει επαγωγικα φορτια σε ενα ΣΠΙΤΙ? (σε μηχανοστασιο ζει για να εχει μοτερ και αντλιες? εκτος αν μιλαμε για τα αντλιακια των 5-6w που εχουμε στα φιλτρα ...ε οποιος θελει να τα μετρησει για να δει ποσο καταναλωνουν ειναι μαλλον υποχονδριος σε αρρωστημενο επιπεδο) οσον αφορα τις λαμπες φθορισμου, θα πεσει παραπανω κατα 1-2 w (ε και? )
Τωρα αν καποιος θελει να αφαιρει τα αεργα, να βλεπει cos Φ και δε συμμαζευεται συγνωμη, αλλα αυτο θα του στοιχισει πολυ παραπανω απο οσα θα κερδισει με μια τετοια -αχρηστη και ανουσια- γνωση...
Για το σπίτι έχεις, φυσικά, δίκιο. Μακράν τα πιο ενεργοβόρα είναι ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, η κουζίνα, το σίδερο και τα όποια θερμαντικά σώματα. Σε όλα αυτά φαινόμενη = πραγματική (στα κλιματιστικά, όμως, όχι). Το ίδιο και στην πιο ενεργοβόρο ενυδρειακή συσκευή, στον θερμαντήρα.
Οι περισσότερες άλλες συσκευές έχουν (ειδικά σε stand by) πυκνωτικό τροφοδοτικό. Εκεί, η μέτρηση θα είναι αρκετά λάθος. Και επειδή κάποιοι θεωρούν, εσφαλμένα όπως παρατήρησες, ότι καταναλώνεται πολύ ενέργεια, γι' αυτό το ανάφερα.
Αλλά, για τους λαμπτήρες φθορισμού του ενυδρείου, νομίζω, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, ότι δεν χρησιμοποιείται αντισταθμιστικός πυκνωτής οπότε το cosφ είναι σημαντικό. Μετά τον θερμαντήρα, νομίζω, αυτό είναι το πιο ενεργοβόρο ενυδρειακό.
Επίσης, ένα άλλο σημαντικό μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι μετρά ισχύ και όχι ενέργεια. Ο θερμαντήρας (αλλά και ο θερμοσίφωνας, η κουζίνα, το σίδερο κλπ) δεν ανάβει συνέχεια. Δεν είναι εύκολο να υπολογίσεις, λοιπόν, την κατανάλωση ενέργειας με αυτό τον τρόπο.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01510 seconds with 10 queries