Λοιπόν, τα τελευταία χρόνια οι εταιρίες βγάζουν όλο και καλύτερα υλικά φίλτρανσης (Αποικισμού βακτηριδίων) και βέβαια ρίχνουν και την απαραίτητη διαφήμιση.
Ακούω πολλές φορές ότι το Χ υλικό είναι καλύτερο από το Ψ και βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι λάθος
Τι θέλει λοιπόν να πει ο ποιητής ?
Πολύ απλά, ασπαζόμαστε (δικαίως) τις θεωρίες περί καλυτέρων υλικών, αλλά.......ξεχνάμε το βασικότερο.
Ο πληθυσμός των βακτηριδίων που αναπτύσεται σε οποιοδήποτε ενυδρείο είναι ανάλογος του πληθυσμού-αποβλήτων των ψαριών-κατοίκων του.
Πχ έχω 2 ενυδρεία
Ένα ενυδρείο 60 λίτρων με ένα......guppy (τυχαίο παράδειγμα...λέμε τώρα χα,χα) στο οποίο έχω και ένα μικρό εσωτερικό φιλτράκι με σφουγγάρι.
Και ένα δεύτερο ενυδρειάκι....600 λίτρων πάλι με ένα guppy, στο οποίο έχω συνδέσει 4 Fluvaleheim No 4235252 με το καθένα να έχει από ένα κάδο ΝΑΑΑ με το συμπάθειο χωρικότητας 666 λίτρων έκαστο και έχω βάλει μέσα στα super-duper φίλτρα, ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε υλικό, του τύπου Efhimesubstarbioballs.
Tι νομίζεται ότι θα αποικηθούν από περισσότερα βακτηρίδια ?
ΌΧΧΧΧΧΙΙΙΙΙΙ ?????
ΜΠΙΠΠΠΠΠΠΠ σωστά απαντήσατε.
nextttttt....
Μην γινόμαστε "θύματα" χωρίς λόγο και τα ακουμπάμε χωρίς προφανείς λόγους.
Τα πράγματα είναι απλά.
Όταν θέλουμε ένα ενυδρείο σκεφτόμαστε πάντα τα ίδια πράγματα.
Πρώτα τι ψάρια θέλουμε να βάλουμε και πόσα
Μετά αγοράζουμε-φτιάχνουμε το ενυδρείο που αντιστοιχεί σε διαστάσεις-όγκο ενυδρείο με το setup των ψαριών μας
Και τέλος αγοράζουμε το ανάλογο φίλτρο για τα λίτρα του ενυδρείου μας.
Αυτά βέβαια είναι γενικός κανόνας γιατί υπάρχουν και setup ενυδρείων με ιδιαίτερες απαιτήσεις σε κυκλοφορία νερού κλπ.
Αλλά πάνω κάτω αυτά ισχύουν.
Πολλά φιλιά σε όλους ...είμαι σε άδεια, γιούυπιιιι !!!