Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #10  
Παλιά 06-01-14, 01:30
Το avatar του χρήστη 60lt
60lt Ο χρήστης 60lt δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 01-06-2013
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 77
Προεπιλογή

Έχω πήξει στο διάβασμα. Από τη μια τα ψάρια, από την άλλη τα παιδιά με τις επαναλήψεις... Να έρθουν οι γιορτές να ηρεμήσουμε από τα τρεχάματα του σχολείου σου λέει μετά...

Δεν αντιμετωπίζω το CO2 ως μέσο όξυνσης του νερού. Απλά έχω κανα 2βδόμαδο που επειδή σκέφτομαι να κάνω μια φύτευση, πριν την είσοδο των ψαριών, έψαχνα φωτισμούς, λιπάνσεις, CO2 κλπ κλπ. Διάβασα και ένα άρθρο στο DIY για συσκευή CO2 και ψηνόμουν. Ψάχνοντας κι άλλο έπεσα πάνω σε άρθρο για τον υπολογισμό του CO2 συναρτήσει του PH και του KH, όπου κάπου αναφερόταν ότι η χρήση CO2 επιφέρει και πτώση του PH. Δε γνωρίζω πόσο μεγάλη θα μπορούσε να είναι αυτή η πτώση και δεν ήξερα ότι έχει και άλλες επιπτώσεις στην ποιότητα του νερού. Γι' αυτό και το ρώτησα. Άλλη μια παράμετρος προς διερεύνηση λοιπόν.

Άσχετο, μιας και το θυμήθηκα. Ψάχνοντας το θέμα φωτισμός, βρήκα σε site εξωτερικού μια αναφορά σε λάμπες Τ6. Έλεγαν λοιπόν ότι πρόκειται για τη μετεξέλιξη της Τ5 και ότι είναι συμβατή με την Τ8 σε ballast και φις, αρκεί να βρεις τσιμούχα να στεγανώσεις τη μικρότερη διάμετρο του σωλήνα. Έψαξα σε μας και δε βρήκα κάποια αναφορά. Έχει ακούσει κάποιος σχετικά?

Τώρα όσον αφορά την τύρφη, καταλαβαίνω πόσο σημαντικό θέμα είναι, αλλά ειλικρινά σου λέω ότι δε νομίζω ότι έχω ακόμα τις γνώσεις και το χρόνο για να ασχοληθώ και με αυτό το κομμάτι. Πρώτα θα πρέπει να ξεμπερδέψω με τα βασικά, να τελειώσω με το κομμάτι ενυδρείο, να παίξω λίγο με τα φυτά σε αρχικό στάδιο (γιατί και εκεί για να ασχοληθείς πιο σοβαρά από ότι έχω καταλάβει πρέπει να έχεις χαμηλότερο PH), να αφήσω κανα μήνα την μικρή να διαχειρίζεται εξολοκλήρου το ενυδρείο (μπερδεύεται ακόμα με τις απλές αλλαγές, όχι να της βάλω και τύρφη μέσα) και όταν τα λήξουμε και αυτά θα πάρω τα καλσονάκια μου και θα σου 'ρθω.... Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι και αυτό το στήσιμο θα πάει με νερό βρύσης και από το επόμενο, στο μεγαλύτερο ενυδρείο, πρώτα ο Θεός, θα παίξουμε και με το νερό.

Πολύ ωραίο database έχει το seriously fish. Ένα ερώτημα βέβαια που έχει προκύψει είναι πως στα τσακίδια δουλεύει το advanced search στο knowlege base του. Δίνω Temp 21-28, GH 9-9, PH 7.8-7.8 και μου φέρνει 24 σελίδες αποτέλεσματα ότι να'ναι. Έφερε White Cloud Mountain Minnow με θερμοκρασιακό εύρος 14-22 και Red Dwarf Rasbora που και αυτά νομίζω 20-24οC τα δίνει ... Κάνω εγώ κάτι λάθος?

Τώρα όσον αφορά τα ψάρια, ακόμα στην αναζήτηση είμαι, υπό την έννοια να παίξω εντός προδιαγραφών αυστηρά, με guppies, cherry barbs κανένα danio κλπ? Με κανένα μονομάχο μόνο του? Ή να ξεφύγουμε από τα αυστηρά όρια και να μιλήσουμε και για κανένα καρδινάλιο, καμιά ακτινογραφία ή κανά ζευγάρι μικρά σκαλάρια στην τύχη ή με μικρή παρακολούθηση στο pet shop και αν σφάζονται επιστροφή πίσω?
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01612 seconds with 10 queries