Ανεστη στην Αθηνα το νερο ειναι καλο.
Εξαρταται απο διαφορους παραγοντες, ο χρονος που χρειαζεται.
Πρεπει να εχει καποια επιφανεια το νερο για να εξατμιστει το χλωριο. Πχ καποιοι εβαζαν σε μπουκαλι και περιμεναν να εξατμιστει. Στην τρυπουλα του μπουκαλιου, τι επιφανεια νερου να υπαρχει?
Ο ηλιος και η αναταραξη της επιφανειας επιταχυνει τη διαδικασια.
Ομως τωρα ειναι χειμωνας. Μονο και μονο για να ερθει το νερο σε θερμοκρασια δωματιου θελεις κανα 24ωρο. Οποτε δεν σε νοιαζει. Σε 24 ωρες ειναι υπερΟΚ.
Το καλοκαιρι ομως μπορει να ζεσταινεται πιο πολυ απο το νερο του ενυδρειου αν μεινει πολυ ωρα. (αναλογα και το ειδος του ενυδρειου πχ με ψαρι κρυου νερου, και ψυξη στο ενυδρειο, δεν προλαβαινει να μεινει πολυ το νερο)
Το καλοκαιρι λοιπον, θα αφηνεις να τρεχει η βρυση μεχρι να ερθει κρυο, για να κερδισεις λιγο χρονο.
Με τεστ χλωριου μπορεις να τσεκαρεις καποια στιγμη για να ξερεις ποσο χρονο χρειαζεσαι.
Αν και παλι δεν ειναι 100% σιγουρο, αφου κατα εποχες, αλλαζουν την ποσοτητα χλωριωσης στο νερο της υδρευσης. (οχι πολυ αλλα μπορει να αλλαζει)
Το πιο safe (για Αθηνα) ειναι προφιλτρο (απο ΑΟ) ανθρακα ή κεντρικης παροχης.
Το ιδιο και για εμας σε αυτο που πινουμε