Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Skydiver
Φίλε ελιοτ δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα λές.
- Μπορείς να χρησιμοποιείς το ένα (πρώτο) φίλτρο ως προφίλτρο (γεμάτο σφουγγάρια και βαμβάκι - εδώ θέλει προσοχή - συχνούς ελέγχους γιατί θα μπουκώνει σχετικά γρήγορα), ως κάνιστρο για να μαλακώνεις το νερό (γεμάτο τύρφη), ως βοηθητικό απο θέμα αποίκισης (γεμάτο βιολογικό - αν και σε αυτή την περίπτωση καλύτερα θα ήταν να είναι δεύτερο για να μην σου βρωμίζει το βιολογικό) αν είναι μικρός ο κάδος του ενός φίλτρου, για κάποιον άλλο λόγο που μπορεί να σκεφτεί ο κάθε ένας αναλόγως τις ανάγκες του (πχ έξτρα ροή, διάχυση CO2 - εδώ θα πρέπει να δουλεύει και η αντλία του πρώτου) ή συνδιασμό των παραπάνω.
- Αν χρησιμοποιείς δυο φίλτρα όχι για τους λόγους που σου γράφω πιο πάνω αλλά γι' αυτό που λες εσύ (εφεδρικό σε περίπτωση βλάβης του ενός - και πολύ σωστά το λες), δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα αν δεν δουλεύεις την αντλία του ενός. Αλήθεια τι σε κάνει να πιστεύεις πως η λειτουργία της αντλίας παίζει ρόλο στην αποίκιση των υλικών;
- Από τι στιγμή που έχεις δυο φίλτρα σε σειρά εννοείται πως κάνεις συχνούς ελέγχους στο πρώτο που τρώει όλη την βρώμα. Αναλόγως τα υλικά που έχεις, την ιχθυοφόρτωση και για την χρήση που το έχεις, θα προσαρμόσεις και το χρόνο αυτό. Εγώ για παράδειγμα που το έχω για να μαλακώνω το νερό, αναγκαστικά το ανοίγω ανά 20-30 ημέρες για να αλλάζω την τύρφη από το ένα καλάθι. Συγχρόνως ελέγχω και την κατάσταση του υλικού μηχανικής φίλτρανσης και αν χρειάζεται το καθαρίζω.
|
κατι δεν καταλαβες σωστα, ποτε δεν ειπα οτι η αντλια παιζει ρολο στην αποικια των υλικων, αν θα παθει βλαβη το ενα φιλτρο να εχουν και τα δυο βιολογικο υλικο να μπορουν να στοιριξουν το ενυδρειο ειπα.
ο λογος για να μην δουλεψουμε και τα 2 φιλτρα ειναι οικονομικος και εχει να κανει με την καταναλωση ρευματος? αν ναι το επομενο βημα ειναι η εκπτωση στην τροφη των ψαριων?