Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από takis_gt
To prime έχει αναλογία 1ml / 40 λίτρα ή 5 ml / 200 λίτρα.
1 ml = 20 σταγόνες
εσυ θες για 25 λίτρα , δηλαδη 20*25/40=12,5 σταγόνες
βάλε 13 σταγόνες και είσαι οκ.
Για να ξέρεις , θες 5 σταγόνες για κάθε 10 λίτρα νερό
-------------------------
η αντλία τραβάει και αέρα μαζί, μάλλον έπεσε η στάθμη του νερού και ξενερίζει, πρόσθεσε νερό και δες αν θα σταματήσει ο θόρυβος, αλλιώς άνοιξε την αντλία και δες αν έπαθε κάποια ζημιά, αν έσπασε η φτερωτή ή το αξονάκι ή τίποτα άλλο
-------------------------
Το να βάλεις και άλλο ένα τέτοιο ψάρι τότε θα δημιουργήσεις πρόβλημα σε ακόμα ένα ψάρι, θα σου πρότεινα να μη κάνεις τίποτα ακόμα με ψάρι ή ψάρια αν δεν σιγουρευτούμε πως το φίλτρο σου έστρωσε. Αλλά και να έστρωσε δώστου λίγες ημέρες ακόμα να αποκτήσει πιο ισχυρή βιολογία, αν φορτώσεις το ενυδρείο σου πιθανών θα ανεβάσει πάλι αμμωνία, θέλει σιγά σιγά, υπομονή λοιπόν
|
Mαλιστα! Απλως αυτο το prime δεν ειναι σαν μπουκαλι με σταγονομετρο απο επανω και δεν μπορω να υπολογισω ετσι τις σταγονες! Μονο ριχνεις στο καπακι το οποιο καπακι λεει οτι ειναι 5ml αρα 100 σταγονες! αν εγω θελω 13 σταγονες για να ειμαι οκ αντε να βρω ποσο να γεμισω το καπακι :P
Θα βαλω νερο αν ειναι! Καλο θα ειναι να σκεπαζει το νερο το φιλτρο ετσι? Οταν πιεζω το καπακι προς τα κατω παντως σταματαει και ερχεται παλι ο ηχος λιγο αργοτερα!
Ναι εννοειται οτι και στα ΝΟ3 να ειμαι οκ παλι δεν θα κανω κινηση θα αφησω καποιες μερες! Απλα οοοοταν θα περασουν οι μερες δεν θα ξερω ουτε αν πρεπει να βαλω ενα ιδιο ή καποιο/α διαφορετικο ειδος/ειδη ψαριου αλλα και ποσα πρεπει! Στο πετ σοπ μου ελεγαν "αυτο δεν ζει μονο του κτλ αλλα δεν ζει και με αλλα ψαρια" Αντε βγαλε ακρη! Τελος, αυτη η ολη σταση του ψαριου πρεπει να ειναι ανησυχητικη μαλλον!