Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 10-08-05, 17:57
torm Ο χρήστης torm δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 29-12-2004
Περιοχή: Κερατσίνι
Μηνύματα: 196
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Giorgos
Το θέμα για να έχεις καλύτερη ψύξη στο ενυδρείο (με τη συγκεκριμένη μέθοδο) δεν είναι τόσο να ανακυκλώνεται ο αέρας ώστε να "φεύγει" ο εγκλωβισμένος, θερμός αέρας, όσο το να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη εξάτμιση του νερού.
Αν γυρίσεις και το δεύτερο ανεμιστήρα να "κοιτάει" το νερό, θα διαπιστώσεις ότι θα έχεις ακόμα καλύτερη ψύξη αφού έτσι προκαλείται περισσότερη εξάτμιση. Ο αέρας ανακυκλώνεται έτσι κι αλλιώς με την χρήση των ανεμιστήρων (ειδικά αν έχεις κάποιο μικρό κενό στο καπάκι ή το αφήνεις λίγο ανοιχτό).
Αν βάλω και το δεύερο ανεμιστηράκι να κοιτάει προς το ενυδρείο, τότε ο αέρας εγκλωβίζεται μέσα και ψάχνοντας να βρεί διαφυγή φεύγει απο την τρύπα που υπάρχει για να πέφτει το φαγητό απο την ταίστρα. Το αποτέλεσμα καταστροφικό γιατί γεμίζει όλο το πάτωμά μου με φαγητό κάθε φορά που πάει η ταίστρα να ρίξει φαγητό στο ενυδρείο και τα ψάρια μένουν νηστικά. Η άλλη λύση θα ήταν να ανοίξω περισσότερες τρύπες στο καπάκι ή να το αφήνω λίγο ανοιχτό. Για διάφορους λόγους όμως κανένα απο τα δύο δεν είναι καλή λύση. Εξάλλου ακόμα και τις μέρες του καύσωνα το ενυδρείο έμεινε κάτω απο τους 28 βαθμούς το μέγιστο, με τα ανεμιστηράκια να λειτουργούν όπως περιέγραψα και με το φωτισμό γύρω στις 11 ώρες την ημέρα..
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01378 seconds with 10 queries