Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #6  
Παλιά 24-11-13, 20:57
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας
 
Εγγραφή: 28-12-2012
Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Μηνύματα: 14.715
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kontheo Εμφάνιση μηνυμάτων
καλησπέρα και πάλι, δυστηχώς μόνο σε εμένα συμβαίνουν αυτά.
μετά από μερικές μέρες μετρήσεων που ήταν εντελώς σταθερές όπως πρίν, αποφάσισα να ρίξω αμμωνιά. Αγορασα λοιπον αμμωνία (NH3) 25% και εριξα 1ml στο ενυδρείο (180λιτ) μετά μια ώρα μετράω… την βρίσκω σχεδόν μηδέν!! λέω μάλλον έκανα λάθος και ρίχνω μέσα στο ενυδρείο 5ml!!!!!! μετά μια ώρα μετράω μηδέν (καπου εκεί αχγώθηκα) δοκιμάζω να μετρήσω το διαλυμα της αμμωνίας και εκει βγαίνει πάλι μηδέν.. το τεστ μου (kit jbl) μετράει ΝΗ4 και προφανώς είναι κάτι εντελώς άλλο!! σήμερα μετράω ΝΟ2 και τουλάχιστον αυτό έχει φτάσει σχεδόν στο 1.
άρα δουλεύει το σύστημα μου? να περιμένω τώρα να μηδενίσω σε ΝΟ2? τα 6ml αμμωνίας είναι πολλά σε 180λιτ ξέρει κανείς? τα έχω σκ@τώσει εντελώς? τι να κάνω? άρχισα να πανικοβάλομαι..
Το ότι έχεις νιτρώδη (ΝΟ2) δείχνει πως δουλεύει, καλό θα ήταν να έχεις όλες τις μετρήσεις για να ξέρεις τι ακριβώς γίνεται, μη πανικοβάλλεσαι, αφού δεν έχεις ψάρια μέσα δεν υπάρχει θέμα. Πρέπει όμως να βρεις τεστ και όταν μηδενίσει η αμμωνία και τα νιτρώδη είσαι έτοιμος. Βρες τεστ, ρίξε πάλι αμμωνία για να δεις πως υπάρχει και μετά παρακολουθείς πότε θα μηδενιστεί και θα δεις νιτρικά. Όταν γίνει αυτό να ρίχνεις λίγη αμμωνία για να συντηρείς τη βιολογία σου μέχρι να βάλεις ψάρια. Πριν βάλεις τα ψάρια κάνεις αλλαγή νερού 80% + περίπου και βάζεις τα ψαράκια σου
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01525 seconds with 10 queries