δεν ειναι τοσο απλο.υπαρχουν χρησιμα θεματα και εδω μεσα για το ζεολιθο και το πως δουλευει(ιοντο-ανταλακτικα).η θαλασσα που αναφερεις ειναι ενας τροπος να ξαναφορτιστει το υλικο αλλα,μπορεις να εισαι σιγουρος για το τι θα μαζεψει αδειαζοντας;
γιατι και στο λιμανι του πειραια αν τον πεταξεις,θα ξαναφορτιστει.το θεμα ειναι τι θα μαζεψει
εκτος αυτου,αυτα που μαζευει ο ζεολιθος δεν "κλειδωνουν" μεσα του,απελευθερωνονται σταδιακα.οποτε η γνωμη μου ειναι οτι οι αλλαγες και η επαναφορτιση του δεν πρεπει να γινονται καθε 6 μηνες κλπ, αλλα αρκετα συχνοτερα αν προκειται για ενυδρειο με ζωντανα.γιατι αν κανουμε επεξεργασια ληματων,αλλαζει το θεμα...
και το σημαντικοτερο απολα ειναι οτι οι αλλαγες νερου δεν γινονται μονο για την αμμωνια κ τα νιτρικα.υπαρχει και το orp.μπορει να μη μπορουμε να το μετρησουμε ευκολα(η ακομη και να το καταλαβουμε ευκολα)αλλα αυτο δε σημαινει οτι δεν υπαρχει η οτι δεν παιζει σημαντικο ρολο.
δε λεω πως δε μπορει να χρησιμοποιηθει ο ζεολιθος καθολου,αλλα πρεπει να χρησιμοποιειται σωστα.και μεχρι τωρα δεν εχω διαβασει για καποιον που τον χρησιμοποιει μακροχρονια σωστα σε ενυδρειο -επαναλαμβανω-
με ζωντανα.
αντιθετα,ολοι πεφτουν στη λουμπα των αραιων αλλαγων,που ειναι λαθος κατα τη γνωμη μου.
υ.γ 1 σορυ για το οφτοπικ.
υ.γ 2 αν ενδιαφερει καποιον ο ζεολιθος,ας κανει μια αναζητηση εδω μεσα(κουμπι πανω δεξια

)