Θέμα: new housing .....
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 28-07-05, 14:48
Το avatar του χρήστη crazyio
crazyio Ο χρήστης crazyio δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαλκίδα
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην crazyio
Προεπιλογή

Γυρνώντας σήμερα το μεσημέρι απο την δουλειά σκέφτηκα πως αφού μπήκα στον χορό θα χορέψω.....
μπαίνω σε ένα μαγαζί με κατοικίδια και είδη ενυδρίου και ζητάω ένα μικρό φιλτράκι για τις διαστάσεις του κάθε ενυδρίου μου .... (ίδια είναι και τα τρία αλλά πήρα μόνο ένα φιλτράκι ...)
Οι διαστάσεις του κάθε ενυδρίου είναι 24 χ 18 χ 13 και έχουν 4.5 λίτρα το καθε ένα ...
μου δώσανε το ακόλουθο ....

http://www.hagen.com/uk/aquatic/prod...01001300030401

το έβαλα στον έναν μονομάχο στο ελλάχιστο αλλά παρατηρώ πως δημιουργεί μια ροή στο νερό η οποία παρασέρνει σε κάποια σημεία το ψάρι και το κάνει να αναπνέει πιο έντονα .. και μου φάνηκε πως δεν ενθουσιάστηκε και με την παρουσία του φίλτρου .... κολύμπαγε απότομα και φαινόταν ενοχλημένο απο την ροή αυτή ή οποία κάποιες στιγμές που ήταν κόντα στην έξοδο του νερού απο το φίλτρο το κόλλαγε στο τζαμι ..(όχι κυριολέκτικά αλλά αν αφηνότανε το ψάρι χωρίς να κολυμπάει το παρέσερνε προς την άκρη του ενυδρίου...)
Επίσης έχει και ένα σωληνάκι που είναι έξω απο το νερό για να κατεβάζει οξυγόνο στο νερό (απο όσο μου είπανε .... δεν έχω ιδέα ) .. αλλά φουσκαλίτσες αερα έβλεπα να δημιουργούντε μόνο στο μάξιμουμ της έντασης του φιλτρου ή άντε στην μέση .....

Άραγε απλά φάνηκε παράξενο αυτό στον μονομάχο (εννοώ η ροή του νερόυ) ή όντος τον ενοχλέι? τώρα το έχω βγάλει το φιλτράκι ώστε να δώ τι θα κάνω ανάλογα με τις απαντήσεις σας ....
πολλές φορές έβλεπα τους μονομάχους να ξεκουράζονται μένοντας ακίνητοι στην μέση ή στον πάτο του ενυδρίου ... άραγε με την ροή αυτή θα μπορούν να το κάνουν ?
μήπως είναι πολύ δυνατό το φιλτράκι για τις διαστάσεις του ενυδρίου ?
απο ότι λέει είναι για 220 λίτρα / ώρα .... αλλά για ενυδρία απο 3 έως 11 λίτρα ...
περιμένω τις γνώμες σας για να δώ τι θα πρέπει να κάνω .....΄

Υ.Γ αν όντος μπέι το φίλτρο ... η κρούστα αυτή που πιάνει στο νερό απο πάνω θα εξακολουθεί να υπάρχει ή οχι ? και κάθε πότε θα πρέπει να γίνεται αλλαγή νερού με το φίλτρο σε λειτουργία ?

Υ.Γ.2 Συγγνώμη άλλη μια φορά για τις τόσες ερωτήσεις ...

AFTER EDIT
πέρασα πάλι απο το μαγαζι που αγόρασα το φίλτρο μια κάι ήταν ο δρόμος μου απο κει και τον ρώτισα όλα τα παραπάνω ...
ισχιρίζεται πως δεν υπάρχει πρόβλημα και πως ο μονομάχος θα το συνηθήσει ... επισής μου πρότεινε να "στουμπώσω" το σφουγάρι που έχει μέσα με βαμβάκι για να το "πνήξω" λίγο ώστε να μειωθεί κάπως η ροή ...

περιμένω τις πιο σίγουρες και τις πιο δοκιμασμένες ιδέες και απόψεις απο εσάς μια και αυτο που κάνετε δεν είναι επάγγελμα αλλά χόμπι .... και εχει τεράστια διαφορά ...
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01623 seconds with 10 queries