το βρηκα το αρχειο μου φιλος.δες τι πρεπη να κανεις και πως θα ειναι το τελικο σου αποτελεσμα εως να ανεβασω το μικρο μου βιντεακι.
ανοιγεις το καπακι οπως γνωριζεις εσυ.και οσοι γνωριζουν απο 110 cayman.
αγοραζετε μια τριπλη αδιαβροχη λεντοταινια 3 χρωματων rgb (εγω δεν πηρα μονο μπλε αφου στο ιδιο κοστος περνης τριπλη με ολα τα χρωματα αχρειαστα να ναι) και στην μια ακρη της που ειναι η ονομασιες των χρωματων και της τασης βαζετε τα αναλογα καλωδια. 4 στον αριθμο.τα 3 ειναι τα χρωματα και το ενα η ταση.
τριπουλιτσα στα ακριανα απο την μια μερια περασμα τα καλωδια στο καπακι απο πανω πολυ καλο κλεισιμο και με σιλικονη παντου ενυδρειακη κλεισιμο το καπακι του cayman 110 και παμε στο τροφοδοτικο.
αναλυτικα βλεπετε το L ΚΑΙ N ειναι η τροφοδοσια του ρευματος στα 220v εναλασωμενο απο την μπριοζα του σπιτιου μας.
το g νεκρο.(θα πουμε μετα τι κανη) και το -V ΚΑΙ +V ειναι η τροφοδοσια των 12v σταθερου ρευματος που θα αναψουν οποια χρωματα θελισουμε εμεις αφου εχουμε τρια στον αριθμο.
το ADJ ΝΕΚΡΟ θα πουμε παρακατω τι κανη.
το τροφοδοτικο ειτε το βαζετε στο επιπλο σας,ειτε οποιος εχει κανη πινακα ολοκληρο,ειτε σε κουτακι αναλογα ο καθενας πως μπορει στο επιπλο του.
προσαρμοζεται και εναν χρονοδιακοπτη για να εχετε οσες ωρες θελετε ανοιχτο το μπλε φως και να κλεινη παλη αναλογα το φως με της μεγαλες λαμπες.
λεπτομερειες ακριβως αναλυτικα εχει στο παρακατω βιντεακι τα χαρακτηρηστικα της λετοταινιας.
κοστος σημερινο 6-11-2013 (15ευρω με το φ.π.α.) το τροφοδοτικο,η 90 cm λετοταινια,το καλωδιο 3 μετρα τροφοδοσιας,το φις 220v και το μαυρο Θερμοσυστελλόμενο μακαρόνι ολα αυτα μαζι στην παραπανω τιμη.
οι κιλκισιωτες γνωριζεται το μαγαζι.
οι υπολοιποι ειπαμε σε ηλεχτρολογικα μαγαζια,ειτε απο ιντερνετ,η οπου βρητε εσεις φτηνα για την δικη σας τσεπη.
μελοντικα για τους τρελαμενους αφου η ταινια εχει RGB ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ χρωματισμοι αυτων περνεται προεραιτικα αυτο
http://www.leditnow.gr/led-rgb-contr...me-dimmer.html κοστος εως 15 ευρω το ανωτερο
και εχετε με ασυρματο τηλεχιρισμο οποιο χρωμα θελετε εσεις ειτε πατωντας τα κουμπια απο τον τηλεχειρισμο,ειτε αφηνοντας το να κανη προγραμα απο μονο του.
βιντεακι πως δειχνη η λεντοταινια.
http://www.youtube.com/watch?v=Xhadw...ature=youtu.be
στο τελος του βιντεο δειχνη να κρεμεται η λεντοταινια.
ειναι επειδη δεν εχει κοληθη με σιλικονη και δεν εχει τεντωθη.
ειναι δειγμα και δεν θα δειχνη ετσι στο τελικο σας αποτελεσμα εαν κοληθη μετα.
ΥΣ: σαν υπενθυμηση σε αυτα τα λιτρα και βαθος αυτου του ενυδρειου το ποιο μικρο σε watt λεντοταινια δεν θα εχει τοσο καλα αποτελεσματα.δηλαδη θα χαθη ο φωτισμος και δεν θα φτανη εως κατω στον βυθο.
εγω πειρα απευθειας την ποιο μεγαλη σε watt λεντοταινια.