Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #15  
Παλιά 31-10-13, 17:49
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 08-03-2011
Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Μηνύματα: 7.894
Προεπιλογή

ναι μπορει η σκουπα να βοηθησει,αν η αιτια βρισκεται στο βυθο.αν ειναι αλλου μπορει και οχι.
τα ετεροτροφα βρισκονται κυριως στο νερο(γιαυτο υπαρχει και η θολουρα).
η σκουπα δεν τα ρουφαει ολα,και μπορει με το ανακατεμα(αν ανακατεψει)να χειροτερεψει το προβλημα ανεβαζοντας και αμμωνια.

επισης,το αν μπορει να βαλει σκουπα και πως θα το κανει εξαρταται και απτο τι υλικο εχει στο βυθο.αν εχει αμμο θελει προσοχη και απο αποσταση.δεν γινεται τοσο ευκολα.αν εχει χοντρο χαλικι,η υπαρξη οργανικων σημαινει οτι θελει σκουπα πιο συχνα.αν ειναι λεπτο χαλικι,επισης.

αλλα γενικα,η συσωρευση οργανικων στο βυθο σημαινει οτι δεν υπαρχει καλη κυκλοφορια πανω του και θα πρεπει να την αυξησει.τη σκουπα τη θεωρω ημιμετρο,ειδικα τωρα που υπαρχει προβλημα και θα μπορουσε να το κανει χειροτερο αποτι ειναι.

πρεπει δηλαδη η σκουπα να χρησιμοποιειται βοηθητικα,και οχι σαν κυρια λυση.αυτη ειναι η γνωμη μου.

θα εκανα αυτα που προτεινα παραπανω.οι φωτο που εχει ο γιωργος στο υπομνημα ειναι απτο πρωτο μου ενυδρειο
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ikaria_jim Εμφάνιση μηνυμάτων
να πω λοιπον και κατι αλλο..οταν το ειδα πρωτη μερα ειχα μεινει απο τεστ...και δεν εχει εδω να παρω...χωρις λοιπον να ξερω σε τι κατασταση ειμαι..εκανα καθημερινα αλλαγες...30%..καμια αλλαγη δεν ειδα....

το προβλημα μπορει να προηλθε η να χειροτερεψε απο αυτο.παρε τεστ να μετρας τακτικα αν δεν εχεις,αυξησε την οξυγονωση,και ακολουθα τη ρουτινα σου οπως εκανες.η κυκλοφορια στο βυθο θα βοηθησει με τα σκουπιδια πανω του.το μεγαλυτερο λαθος που κανουμε οι περισσοτεροι,ειναι οτι οταν προκυψει καποιο προβλημα,κανουμε βιαστικα πραγματα πανικοβλητοι και μεγαλωνουμε το προβλημα αντι να βοηθαμε.
το bacterial bloom ειναι βιολογικη διαδικασια που χρειαζεται χρονο για να ολοκληρωθει.με το να αλλαζεις αποτομα ρουτινες,παραμετρους και συνθηκες,δεν το βοηθας.

αν οι μετρησεις σου ειναι ενταξει και στο ενυδρειο και στη βρυση,δεν υπαρχει λογος να κανεις κατι πιο δραστικο απο αυτα που σου εγραψα.αν εχεις ΑΟ,μπορεις να κανεις και αλλαγες απο ΑΟ.αλλα και αυτες οχι αποτομα,πρεπει να γινονται σωστα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 31-10-13 στις 17:49 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01505 seconds with 10 queries