Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #15  
Παλιά 26-10-13, 20:09
Το avatar του χρήστη nazgul
nazgul Ο χρήστης nazgul δεν είναι συνδεδεμένος
Pufferator
 
Εγγραφή: 27-07-2011
Περιοχή: Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 6.123
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από takis_gt
Nazgul προτείνεις μικρές δόσεις ή το κάνω λάθος που τα βάζω όλα μαζί μια φορα την εβδομάδα ?
Οταν ειχα κανει μια προσπαθεια για αρκετα φυτεμενο, με πολυ φωτισμο και φουλ λιπανση, ειχα φτιαξει ενα εβδομαδιαιο προγραμμα που το τηρουσα κατα γραμμα, στο οποιο εσπαζα τις δοσολογιες σε μικρες δοσεις, λιγο απο κατι καθε μερα. Τωρα που δεν θελω να δωσω και πολυ σημασια στα φυτα, αλλα στα ψαρια, εχω δυο low tech φυτεμενα με ευκολα φυτα, στα οποια ριχνω ελαχιστο flourish μετα απο καθε αλλαγη νερου και καλλιο μια φορα το μηνα και αν. Τα υπολοιπα λιπασματα τα εδωσα.

Η καλυτερη επιλογη για εμενα ειναι οι μικρες δοσεις, ωστε να προλαβαινουν να απορροφησουν τα θρεπτικα τα φυτα. Αλλιως, ολο και καποια αλγη θα τα εκμεταλλευτει. Αλλα αυτες οι δοσεις να ειναι σε σταθερη ποσοτητα και παντα την ιδια μερα.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Χρηστος Ζ
με αυτο τον τροπο θα κανουν ξαφνικο μπαμ ολες οι αλγες, δοκιμασμενο απο μενα και παθων . και αντε μετα να τις ξεφορτωθεις.
μου πηρε γυρω στους 3 μηνες να δω καθαρο το ενυδρειο.
Νομιζω το μυστικο σε ολα αυτα, ειναι το CO2. Στο φυτεμενο που λεω παραπανω, ειχα τα παντα high tech, περα απο το CO2, το οποιο ηταν DIY. Με τα κρυα, ομως, το DIY σταματησε να βγαζει ή εβγαζε οποτε θυμοταν. Το αποτελεσμα ηταν απολυτη ανισορροπια και φυσικα εξαρση αλγης, την οποια οσο και να προσπαθησα να τη συμμαζεψω, δεν τα καταφερα. Μεχρι που μετα απο μερικους μηνες προσπαθειας, το ξεστησα το ενυδρειο.

Απο τοτε, δεν εχω σκοπο να κανω φυτεμενο απαιτησεων, χωρις μπουκαλα CO2. Τουλαχιστον εμενα δε μου βγηκε το πειραμα. Αλλος μπορει να ειναι πιο τυχερος.

Γνωμη μου, για να ολοκληρωσω, ειναι οτι οταν προσφερουμε στα φυτα πολλαπλη λιπανση με διαφορα στοιχεια, πρεπει να ειμαστε σε θεση να καταλαβουμε οτι τα φυτα μας τα εχουν αναγκη, μεσα απο την παρατηρηση. Αν δεν τα εχουν αναγκη και απλα προσφερουμε θρεπτικα ετσι για το καλο, θα ερθουν οι αλγες. Αναγκη τα εχουν, οταν ο φωτισμος ειναι δυνατος, ωστε να φωτοσυνθετουν εντονα και το CO2 να ειναι επαρκες και απολυτα σταθερο σε διαχυση (γνωμη μου μονο με μπουκαλα), ωστε να δινει ωθηση στα φυτα. Αυτα τα 3 πραγματα (εντονη λιπανση, εντονος φωτισμος, CO2), για εμενα πηγαινουν μαζι και αν καποιο δεν ειναι επαρκες, τα αποτελεσματα δεν θα ειναι θετικα.
__________________
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01533 seconds with 10 queries