Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #14  
Παλιά 22-10-13, 00:03
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

1. Απο μηδεν εως 24 ωρες, αναλογα τις απαιτησεις του καθε ενυδρειου για οξυγονωση. Φαινεται απο τις ανασες των ψαριων συνηθως. Αν λαχανιαζουν δεν τους επαρκει, Ενα νορμαλ ενυδρειο δεν χρειαζεται αεραντλια. Φτανει η αναταραξη απο την εξοδο του φιλτρου. Ενα ενυδρειο φορτωμενο με ψαρια θελει επιπλεον οξυγονωση. (αλλα θελει και πολλα "επιπλεον" ακομα, απο ενα νορμαλ ενυδρειο. πχ πολυ πιο συχνα αλλαγη νερου)
2. Νομιζω αυτο ειναι για μονιμο στο ενυδρειο. Αν και δεν ειναι και τοσο ασφαλες. Οταν σου δειξει προβλημα αυτο, ειναι για "φευγα" τα ψαρια.
3. Τοτε μαλλον ειναι common pleco. Aν ειναι μικρο τοτε ειναι μωρο. Αυτα γινονται 30-50 εκ και θελουν πολυ μεγαλο ενυδρειο (150χ60 εκ μηκοςχ πλατος). Επσης ειναι τροπικο ψαρι και οχι κρυου νερου, (θελει σε πιο ζεστο και πιο μαλακο νερο). Ειναι και ρυπαρο ψαρι και θελει και πολλα λιτρα για παρτη του οσο μεγαλωνει.
4. Αναλογα, πχ εγω δεν τους δινω σχεδον ποτε. Αν δεις και δεν αφοδευουν τους δινεις. Τα ψαρια θελουν πιο συχνα ταισμα και με ποικιλια καλης ποιοτητας φρεσκων τροφων (οχι ληγμενων και οχι ανοιγμενων πανω απο 3-4 μηνες,)
(επισης να ειναι τροφες που βουλιαζουν).
Για να ταιζεις καλα ομως χρειαζεται πολυ νερο για καθε ψαρι για να σηκωνει τους ρυπους του.

Για να μη το παιδευουμε, αν θελεις να εισαι ανετος κι εσυ και το ενυδρειο, κρατα δυο απο τα fancy χρυσοψαρα και ολα τα αλλα δωσε τα.
Αλλιως θα καταλαβεις και μονος σου οτι ολο για προβληματα θα γραφεις και ολο θα αγοραζεις αχρηστα πραγματα για να λυσεις το προβλημα.
Αν θελεις να λυσεις μια και καλη το προβλημα, αγορασε ενα ενυδρειο 400 λιτρα 1.5 μετρο και κρατα τα ψαρια ολα, (εκτος του πλεκο)


Διαβασε αυτο που εγραψα και πιο πανω
Όλα για τα Χρυσόψαρα - Προφίλ, Είδη, Εξοπλισμός.
Εχει γραφτει για να μην τετοια υπαρχουν προβληματα με τα ενυδρεια με χρυσοψαρα.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01616 seconds with 10 queries