Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #13  
Παλιά 21-07-05, 13:58
Discos Ο χρήστης Discos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 15-01-2003
Περιοχή: Αθηνα - Ηλιουπολη
Μηνύματα: 632
Αποστολή μηνύματος AIM στον/στην Discos
Προεπιλογή

Μανο, τα γνωριζω αυτα, αφου μιλαμε με το Βασιλη και στο messenger συχνα. Αλλα επειδη εχω ξεκινησει ενυδρειο με σκιμμερ και χωρις, αλλα και επειδη εχω κουραρει βραχο με σκιμμερ αλλα και χωρις, προσωπικα δεν θα το σκεφτομουνα πια ουτε δευτερη στιγμη. Τωρα για το στρωσιμο του σκιμμερ, εγω πιστευω πως τα καλα σκιμμερ μετα απο 2 ημερες εχουν παρει μπρος για τα καλα. Εαν θελει παραπανω, τοτε ειναι πολυ ευαισθητο και δεν θα σου εξασφαλησει σταθερη αποδοση στο μελλον. Το δικο μου σκιμμερ στις 2 ημερες εβγαζε οχι βρωμα, αλλα τα αντερα του!! Καθε βδομαδα πλενω τον λαιμο του αφου αρχιζει και μειωνετε πια η αποδοση του και μετα απο 1 με 2 ωρες αφριζει παλι σαν καινουργιο.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από manosdr
Τέλος περίεργο που η αμμωνία δεν έχει ακόμα μηδενιστεί.Να βάλεις χημικό φίλτρο με ενεργό άνθρακα και αντιφώσφορο άμεσα.
Περιεργη διατυπωση απλα. Ετσι οπως τα εγραψες, θεωρησα πως τα συνδιασες, αφου δεν κανει τιποτα για την αμμωνια ο προτινωμενος συνδιασμος. Ενω ουτως η αλλος μετα το στρωσιμο του βραχου, κομπλε τα βαζεις ολα και για φωσφωρικα αλλα και τον καλο ανθρακα.... Παρερμνηνια!

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από manosdr
Τώρα άν είναι πολύ αναγκαίο να βάλεις από την αρχή skimmer έστω και άν έχεις ζωντανό βράχο η άποψη μου είναι όχι μπορείς να το βάλεις 1-2 μήνες αργότερα
Καλο ειναι να αποφευγεται η μη χρηση ανθρακα και phosphate remover γιατι οι διαφορες ουσιες, συσσορευεται στο ενυδρειο σε αλλες μορφες και μετα ειναι πολυ δυσκολο να τις ξεφορτωθεις.

Βασιλη, το σκιμμερ δεν ειναι τιποτα να το φτιαξεις, καντο μονος σου οπως και αλλα παιδια το εχουν κανει για να εχεις και την χαρα πως το εκανες εσυ! Ειναι μεγαλη δουλεια αυτο!
__________________

"Αυτος που δεν εχει κανει ποτε λαθος, ειναι αυτος που δεν εχει δοκιμασει ποτε κατι καινουργιο"
Albert Einstein

"Οταν λες παντα την αληθεια, δεν χρειαζεται ποτε να θυμασαι τι ειπες"
Μαρκ Τουαιην

Reef Keeping - Coral Magazine - Advanced Aquarist
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01530 seconds with 10 queries