Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από plin
1. Αυτό δεν το κατάλαβα. Αν δεν σκοτώνεται το παράσιτο τότε πως αρκούν οι 30° x 7 ημέρες;
2. Mήπως απαιτείται και παράλληλη φαρμακευτική αγωγή; Το ektozon είναι μόνο για την επούλωση;
3. Και μια ερώτηση λίγο off topic: Φυτεμένο ενυδρείο με χρυσόψαρα: ποιά χρυσόψαρα είναι αυτά που δεν τρώνε τα φυτά; Θέλω αν μάθω 
|
1. Επειδη η υψηλη θερμοκρασια θα ...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66
...επιταχυνει τον κυκλο ζωης του και θα τo σκοτωσει οταν θα ειναι ευαλλωτο σε freeswimming μορφη...
|
Η επιταχυνση του κυκλου της ζωης τους (τα παρασιτα δεν ζουν για παντα πανω στο ψαρι, πεθαινουν και γεννανε αλλα), βοηθα βασικα στη χρονικη μειωση της ταλαιπωριας του ψαριου, και μετα, ο θανατος των νεων παρασιτων στην ευαλλωτη μορφη τους, βοηθα στην διακοπη της εξαπλωσης τους και της συνεχισης του παρασιτισμου.
2. Οχι δεν απαιτειται φαρμακο. Αυτος ειναι και ο λογος που επιλεγουμε θεραπεια με τη θερμοκρασια. Για να μη βαλουμε φαρμακο.
Το ektozon δεν ειναι δυνατο.
Ουσιαστικα κανει τη δουλεια που κανει το αλατι, χωρις να πειραξει τα φυτα (απο οτι λεει τα βοηθαει κιολας) και χωρις να εχει παρενεργειες, εκτος της ανοδου του TDS (φυσιολογικο πραγμα, οπως κανει και το αλατι). Το θεμα ειναι οτι η θερμοκρασια ειναι που θα ταλαιπωρησει τα φυτα.
Αντιμετωπίζει λοιπον εξωπαράσιτα και μυκητες σε αρχικο σταδιο και δρα απολυμαντικά σε πληγες (πχ οπως αυτες που αφηνουν τα παρασιτα), χωρίς να επηρεάζει τη βιολογία του ενυδρείου. Είναι ελαφρύ και ανεκτό από όλα τα ψάρια. Δεν χρειάζεται άνθρακας για την απομάκρυνσή του από το νερό, μετά το τέλος της θεραπείας. Απομακρυνεται με τις αλλαγες νερου ρουτινας σιγα σιγα. Καποιοι το χρησιμοποιουν και προληπτικα, αντι για αλατι.
Αν και διαφωνω με την προληψη με βοηθητικα μετρα (φαρμακα), αφου οι παθογονοι μικροοργανισμοι προσαρμοζονται και δημιουργουν ανθεκτικα στελεχοι στην δραση των φαρμακων, κι οταν πραγματικα υπαρχει προβλημα, το φαρμακο δεν ειναι δραστικό, παρ'ολα αυτα το αλατι και το ektozon δεν επηρεαζει βιοχημικα οπως τα αντιβιωτικα πχ που καταπολεμουν βακτηρια. Πχ οπως οταν ρίξεις οινόπνευμα στα βακτήρια που διαλύει το κυτταρικό τους τοίχωμα,τα σκοτωνεις . Αυτη η βλάβη δεν εμπλέκεται σε βιοχημικό επίπεδο (ένυζμα, πρωτείνες κλπ), αλλά σε χημικό.
Απλα τα καιει. Το ιδιο και το αλατι και το ektozon. Απολυμαντικα ειναι.
Παράθεση:
Product description
For prevention and treatment of mycoses (saprolegnia, achlya) on freshwater and saltwater fish, ciliata infection (chilodonella) and protozoan ectoparasites. Exceptionally well proven for injuries of all kinds.
|
http://www.dohse-aquaristik.de/en/p/...aquarium-fish-
Παράθεση:
Ingredients: 100g contain 580 mg sodium perboricum, 97 mg potassium chloricum, 58 mg magnesium peroxide, sodium chloride ad 100.
Contra-indications: Not known.
|
http://fish.aquaristic.net/en/Remedi...n-Ektozon.html
3. Μαλλον ρωτας ποια φυτα ειναι αυτα που δεν τρωγονται απο τα χρυσοψαρα.
Συνηθως η Anubia και η Φτερη (microsorum petropus) τη γλυτωνουν.
Υπαρχουν βεβαια κι αλλα που μπορει να τη γλυτωσουν, αναλογα την ορεξη των χρυσοψαρων.
Επισης μπορει να μπουν φυτα υδροφιλα (και οχι μονο τα γνωστα ενυδρειακα υδροβια) που θα τη γλυτωσουν. Οπως φυλλοδεντρο, ποθος, δρακαινα μπαμπου κλπ
Αρκει να εχουμε το φυλλωμα τους εκτος νερου και μονο τον κορμο και τι ριζες μεσα (οπως σε ολα τα υδροφιλα). Αλλιως, αν τα βυθιζουμε, πρεπει να παρατηρουμε τα σημαδια οταν πανε να χαλασουν και να σαπισουν, ετσι ωστε να τα αφαιρεσουμε και να μην επιβαρυνουν το νερο.