Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 07-10-13, 11:28
Το avatar του χρήστη thanasis76
thanasis76 Ο χρήστης thanasis76 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 15-09-2007
Περιοχή: ΣΥΡΟΣ!!!
Μηνύματα: 4.821
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από plin Εμφάνιση μηνυμάτων
Υποθέτω ότι δεν σκέφτεσαι τον ηλιακό θερμοσίφωνα λόγω έλλειψης διαθέσιμου χώρου στην ταράτσα; Γιατί για θέρμανση νερού είναι η πιο δοκιμασμένη και οικονομική λύση. Ειδικά σε τέτοιο μέγεθος ενυδρείου που ακόμα και χωρίς θέρμανση να το έχεις το βράδυ η θερμοκρασία του δεν θα κατέβει πολύ. Βάζεις και την αντλία θερμότητας για τις ημέρες που δεν έχει ήλιο.

Δυστυχώς δεν ξέρω να σου απαντήσω για το ποιες από τις δυο λύσεις που αναφέρεις συμφέρει οικονομικά. Η αντλία θερμότητας στην ουσία (ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία του αέρα) πολλαπλασιάζει την αποδοτικότητα της ηλεκτρικής θέρμανσης (νομίζω μέχρι x3) αλλά αν είναι οικονομικότερη από το pellet δεν το γνωρίζω.
ο ηλιακος μου πεφτει πολυ ψηλα η ταρατσα και θα χρειαστω σιγουρα κυκλοφοριτη, και δεν ξερω κατα ποσο ειμαι οκ, γιατι θα εχω κειστο κυκλωμα. ενω στην ουσια ενας ηλιακος δεν δουλευει σαν κλειστο κυκλωμα.
οσο για την αντλια θερμοτητας, δεν ξερω κι εγω τις λεπτομεριες...
αναλογα την θερμοκρασια του αερα πολλαπλασιασει την αποδοση... συμφερει να τραβαει ζεστο αερα η κρυο για να εχουμε πιο καλη αποδοση??
γι αυτο ψαχνω καποιον να ξερει να μου πει λιγα πραγματα με απλα λογια...
__________________
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01475 seconds with 10 queries