Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66
Οι προδιαγραφες του νερου που εχει η βρυση της Αθηνας ειναι καταλληλες για τα ψαρια που εχει (Κεντρικης Αμερικης).
|
στο θεμα της Αφρικης μαλλον εγω μπερδευτηκα -και ισως μπερδεψα και τους γυρω- γιατι νομιζα αρχικα πως ο Σοφοκλης ειναι ο τζαμας στο Χατζηκυριακειο που εμεινε με μια κιτρινη αφρικανα (συμπτωση η περιοχη, το ονομα, το χρωμα του ψαριου, το μεγεθος του ενυδρειου και το time-ing

... να δεις που αν βρεθουν θα βγουν και συγγενεις

) οποτε παρ ολο που ο ανθρωπος ειπε οτι δεν ειναι αυτος, ειχα παραμεινει με την εντυπωση οτι εχει μια αφρικανα.
Παράθεση:
Πολλοι φιλοι γνωριζοντας τους βασικους κανονες του ενυδρειου,σπευδουν να συμβουλεψουν νεους χομπιστες που μπαινουν στο χομπι,για ζωντανα που δεν τα ειχαν ποτε η ξερουν γιαυτα ελαχιστα,απο τα προφιλ των ψαριων που διαβαζουν.Ολοι ξερουμε οτι τα οσκαρ θελουν 2μετρα ενυδρεια και 800+λιτρα.Ναι αλλα αυτα τα λιτρα ειναι οταν το ψαρι φθασει στους 40 ποντους,μετα απο καποια χρονια.Και για να μην λεω για οσκαρ που αν και καποτε τα ειχα,αλλα δεν τα ξερω ,θα σας πω για φροντοζες.
|
Φιλε Κιχλιδατε κι εγω εδω βρισκω λανθασμενη αυτη την αποψη...
Υπαρχουν καποιοι βασικοι κανονες που ισχυουν ετσι κι αλλιως (οπως πχ το ενυδρειο να ειναι στρωμενο) που αφορα οποιοδηποτε υδροβιο οργανισμο φιλοξενησουμε, οποτε σε θεματα τετοιας φυσης οποιοσδηποτε γνωριζει καποια πραγματα μπορει να δωσει σωστες απαντησεις σε οποιοδηποτε ειδος κι αν αναφερεται.
Απ κει και περα υπαρχουν καποιοι κανονες που ισχυουν στην πλειοψηφια με καποιες ελαχιστες εξαιρεσεις, οπως πχ σε αυτα που εγραφα για τη θερμοκρασια αλλαγων και πολυ σωστα εκανες συμπληρωματικη παρεμβαση οτι για τις Κιχλιδες Αφρικης υπαρχει μια μικρη τροποποιηση του κανονα, σε τετοια θεματα παλι ο καθε ενας μπορει να δωσει σωστες απαντησεις, αλλα αν υπαρχει κατι που ψιλοξεφευγει απο τον κανονα λογο ιδιεταιροτητας ειδους, φυσικα και ενδεικνυται οποιος εχει γνωσεις στο εκαστοτε ειδος να συμπληρωσει.
Τελος υπαρχουν οι ιδιεταιροτητες των ειδων στις οποιες καλο ειναι οταν ο αλλος δεν εχει γνωση και εμπειρια του ειδους να μην ανακατευεται σε συζητησεις, τουλαχιστο συμβουλευτικης φυσεως, και ειδικα σε αρχαριους., εχει ομως καθε δικαιωμα να ανατρεξει στα εγκυρα προφιλ...
Πχ προσωπικα δεν εχω ασχοληθει με Αφρικη, γνωριζω πεντε πραγματα θεωρητικα και απο οσα Αφρικανικα εχω δει απο φιλους συγχομπυστες, ομως αυτο δε με κανει ειδικο. Πολλες φορες εχω λαβει μυνηματα που ρωτανε διαφορα θεματα τα οποια μπορω ανετα να απαντησω. Οταν ομως αρχιζουν και ρωτανε εξειδικευμενα για συγκεκριμενα ψαρια, τα οποια δεν ειναι ψαρια που γνωριζω τους παραπεμπω αλλου (τους Αφρικανους τους στελνω στον Κλεοβουλο πχ).
Τωρα οσον αφορα τα προφιλ, θα συμφωνισω απολυτα (ναι εχουμε "αρπαχτει" στο παρελθον γι αυτο, αλλα σε καποια πραγματα ειναι στη φυση μου να ειμαι απολυτος) με τον kgf12345.
Αν εχεις προσεξει, προσωπικα οταν βλεπω καποιος αρχαριος οτι εχει πελαγωσει με την υπερπληροφορηση του λεω ξεκαθαρα "ξεχνα οτι σου λεει ο καθε ενας, κι εγω μαζι, και τρεχα στο seriulyfish να δεις το προφιλ του ψαριου σου".
Ο λογος ειναι οτι κανεις μας δεν ειναι αλλανθαστος , αλλα holly bibles οπως οι βασεις δεδομενων καποιων σελιδων οπως του seriuslyfish ειναι σιγουρα πολυ καλυτερη πηγη πληροφορησης απο οτιδηποτε αλλο μπορει να πιστευει ο καθε εμπειρος ή μη χομπυστας οποιουδηπτε φορουμ.