Σημερα εγινε τεστ αντοχης -στεγανοτητας του ενυδρειου -και του επιπλου μπορω να πω!Γεμισε με νερο ως εκει που πρεπει και το αφησα ετσι για κανα μισαωρο.
2 παρατηρησεις
1ον:Ειδα πολλες φυσαλιδες αερα εγκλωβισμενες μεσα στο νερο και πανω στα τζαμια αλλα υποθετω οφειλεται στο οτι γεμιζα απο βρυση ,με λαστιχο και με καποια πιεση.
2ον:Το διακενο μεταξυ ξυλινου πλαισιου ενυδρειου και επιπλου,παραμενει και μετα το γεμισμα στις δυο ακρες του ενυδρειου καθ ολο το βαθος του και για αποσταση 30cm περιπου απο καθε ακρη προς το κεντρο του ενυδρειου,ως προς το μηκος του.Δλδ ,ενω το τζαμι της βασης πατα μια χαρα πανω στην ξυλινη βαση,αυτη με την σειρα της εχει διακενο σε σχεση με το επιπλο που ειναι τοποθετημενο το ενυδρειο-περναει ενα χαρτονι παχους 1 mm στις 2 ακρες,οχι στην μεση.
Εχω αρμαφλεξ μαυρο 1.3μ χ 55cm - αυτο που βαζουν σε μονωσεις σωληνων καλοριφερ κλπ του 1 cm και λεω να το βαλω αυριο κατω απο το ενυδρειο για να μαζεψει το διακενο αυτο.Θα κανει δουλεια ή θελω καινουρια επιφανεια επαφης (ξυλο), στο επιπλο?Υπαρχει κινδυνος να μου πιεσει την γυαλινη βαση απο κατω προς τα πανω και να μου προξενησει προβλημα σε σχεση παντα με το βαρος του νερου που καλειται να σηκωσει αυτη η βαση??
Μπορει να φαινονται ηλιθιες οι αποριες μου -ή να ειμαι υπερβολικος οπως ειπες Delta και το καταλαβαινω γιατι γενικα στη ζωη μου μια γερη δοση αγχους την εχω

-, αλλα δεν εχω καμια απολυτως εμπειρια πανω στο θεμα ενυδρειο και ακομα και το πιο απλο κομματι,χρειαζεται για μενα διευκρινηση -ειδικα αν εχεις να κανεις και με ενα διολου ευκαταφρονητο κοστος.
Τα mopani τα εχω 4 μερες στο νερο,με τακτικες αλλαγες νερου των 60-65 βαθμων ,αλλα βγαζουν ακομα τανινη - κοκκινο χρωμα νερου.Να συνεχισω τα ξεπλυματα?Ή οσο και να πλενω αυτα θα ξερνανε συνεχεια?Σε νερο θερμοκρασιας περιβαλλοντος δεν βγαζουν αλλη μπογια

,μονο στο ζεστο νερο.
Αυτα ως προς τις αποριες της ημερας

.