31-07-13, 19:18
|
 |
Γηραιοί του GAB
|
|
Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από alchemist
Οταν λεγεται οτι επιτρεπονται νιτρικα μεχρι 20ppm
αν το νερο μου εχει 5 ppm δεν μπορω να το κρατησω στα 20?
μπορεις να το κρατησεις στο 20.το θεμα δεν ειναι αν μπορεις να το κρατησεις.το θεμα ειναι οτι δεν κανει καλο στα ψαρια η μακροχρονη εκθεση σε νιτρικα.ακομα και αν ειναι μικροτερη απο 20.
το 20-25 που λεμε,ειναι το ανωτατο οριο και αυτο για μικρη χρονικη διαρκεια.δηλαδη ακριβως πριν την αλλαγη.προσωπικα το 20 το θεωρω μεγαλο νουμερο αλλα πρακτικα δεν μπορουν ολοι να ασχοληθουν τοσο ωστε να το κρατανε χαμηλοτερα συνεχεια.και αν μιλαμε για μικρη χρονικη διαρκεια και αλλαγη με καθαρο νερο,ενταξει μικρο το κακο....
βεβαια εξαρταται και απτο ειδος ψαριων που εχεις το ποσο θα αντεξουνε,αλλα σε γενικες γραμμες,ολα ανεξαιρετως τα ψαρια δεν ανεχονται νιτρικα.οταν ειχα ραμιρεζι,κραταγα νιτρικα στο 10.μολις ανεβαινε παραπανω τα εβλεπα και χανανε το χρωμα τους.και πριν ανεβει τοσο δηλαδη παλι φαινοτανε οτι τα ενοχλουσε τα ψαρια.(εσυ μετρησες 80 μετα την αλλαγη)
οταν κανεις αλλαγη πρεπει το νερο που βαζεις να ειναι καθαρο.
αλλιως,εχεις χασει τη μιση ουσια της αλλαγης.η αλλη μιση ειναι το Redox κλπ.
και οπως σου ειπα και παραπανω,απτη στιγμη που το νερο εχει νιτρικα,ειναι πολυ πιθανο να εχει και αλλα πραγματα μεσα.αυτο μονο με αναλυση θα το μαθεις.αλλα απτη στιγμη που εχεις νιτρικα,καλυτερα ειναι να υποθετεις το χειροτερο και να προετοιμαστεις καταλληλα,παρα να το αφησεις ετσι.τουλαχιστον εγω αυτο θα εκανα
τοσο καιρο μια χαρα νιτρικα ειχα..
η αληθεια οτι οπως ειπα ταιζα πολυ τελευταια(πραγμα που εχω σκοπο να διορθωσω)και τον τελευταιο διαστημα εφυσηχαστηκα και δεν εκανα τις μετρησεις ρουτινας!
μια χαρα νιτρικα ειχες,γιαυτο ειχες και θανατο/ους
εχω σκοπο οντως να παρω Α/Ο για δικη μου χρηση
ουτως η αλλως..
δεν με καλυπτει για ενυδρειο?
|
σε καλυπτει μια χαρα.
|