Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από 60lt
Είναι πιθανό γιατί έχω αφήσει το 1/4 της βιολογίας αφού δε χωρούσε άλλο στο φίλτρο του κινέζου. Σημερινές μετρήσεις (χωρίς τάισμα):
0,25 αμμωνία
0 νιτρώδη
<5 νιτρικά
Η μέρα της ενυδρειακής μαρμότας.
Όλο και περισσότερο είμαι πεπεισμένος ότι κάτqι έτρεχε με το φίλτρο. Δε μπορεί τα ίδια ψάρια στο 25% του νερού τους να μην ανεβάζουν νιτρικά με τίποτα. Εκτός και αν το siporax είναι νεκρό. Θα έμενε όμως στο 0,25 η αμμωνία μέσα σε μια μέρα?
Τα api μετρούν και ελεύθερη και ιονισμένη νομίζω. Οπότε με ένα υποθετικό ph 7 και 26,8 οC μου δίνει 0.001603047031186953 mg/lt ελεύθερης. Το θέμα είναι από ποιο σημείο και μετά ανησυχούμε?
.
|
αυτο εξαρταται και απτο ειδος των ψαριων γενικα και απτο καθε ψαρι συγκεκριμενα(ποσο "γερο" οργανισμο εχει)
αν ειναι τοσο παντως δεν εχεις προβλημα.αν ειναι τοσο,γιατι μιλαμε για υποθετικο ph....
προς το παρον εμενα δε μου φαινεται ναχεις προβλημα.μπορεις παντα να ριξεις και διπλη δοση prime για να αποτοξικοποιησεις την αμμωνια.αν και στα λιτρα σου και σαυτη την ποσοτητα αμμωνιας κ μια κανονικη δοση φτανει πιστευω.
ταιζε πολυ ελαφρα.κανα δυο φυλλαρακια στο καθε ψαρι μια φορα τη μερα και κανε και μετρησεις