Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kgf12345
 ωραιος! δεν θα το μετανιωσεις για την ΑΟ,θα σου λυσει τα χερια και θα μπορεις να κρατησεις οτι ψαρι θες.(αρκει να χωραει στα λιτρα σου  )
και φυσικα μπορεις να τη χρησιμοποιησεις και για να πινεις νερο και στο σπιτι
προσεξε μονο να κανεις καλο flush στη μεμβρανη πριν και μετα απο καθε χρηση για να κρατησει,και τακτικο αλλαγμα στα προφιλτρα οταν φτανουν στα λιτρα τους.
υποψιν,οτι το καθαρο και το βρωμικο απτην ΑΟ βγαινουν με διαφορετικους ρυθμους.αν προκειται να κανεις χρηση καθαρου βρωμικου κατευθειαν στο ενυδρειο(προσωπικα δεν θα στο συνιστουσα), αλλα αν το κανεις,προσεξε ποσο καθαρο και ποσο βρωμικο βαζεις.(το βρωμικο βγαινει πιο γρηγορα απτην εξοδο και αρα θα πεφτουν περισσοτερα λιτρα "βρωμικο").
το καλυτερο ειναι να παρεις ενα βαρελακι πλαστικο κοκκινο για τροφιμα(ολοι τετοια εχουμε)και να κανεις μιξη και προετοιμασια εκει πριν το βαλεις στο ενυδρειο.
γιατι αν κανεις καμια πατατα,στο βαρελι διορθωνεται ευκολα.στο ενυδρειο θα τρεχεις...
|
Γενικά από όσα έχω διαβάσει για όσμωση κλπ , οι αλλαγές του Ph δεν γίνονται γρήγορα.Εδώ καλά καλά πρέπει να δω αν θα πέσει με αυτό το χαλίκι και τα 3*10^6 σαλιγκάρια λαθρεπιβάτες. Οπότε δεν είναι και τόσο μεγάλο το ρίσκο. Έχω σκοπό να μετρήσω χρόνους και παροχές και να βάζω πχ 20 λεπτά βρώμικο και 2 ώρες καθαρό. Γενικά τι αναλογία θα πρότεινε κανείς για αλλαγή 70 λίτρα νερό?
Επειδή υπάρχουν αρκετά διάσπαρτα λινκ για όσμωση , μήπως υπάρχουν κάπου οδηγίες χρήσεις και συμβουλές για τη χρήση του μηχανήματος? Πώς συνδέεται? Πως γίνεται το flushing κλπ? Κάπου διάβαζα ότι πρέπει να μην στεγνώνει η μεμβράνη κλπ.
(ΥΓ. βαρέλι είχα στο παρελθόν. Αλλά δεν με βόλεψε. Έπρεπε να το έχω τις μέρες τις αλλαγής στο μπαλκόνι εκεί που καθόμαστε. Είχα γκρίνια. Μετά γεμίζει σκόνη. Θέλει κυκλοφορητή που δεν έχω. Αν το έχεις κλειστό βρωμάει μέσα κλεισούρα. Αν το έχεις λίγο ανοικτό γεμίζει σκόνες)