Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 17-07-13, 09:20
Το avatar του χρήστη nazgul
nazgul Ο χρήστης nazgul δεν είναι συνδεδεμένος
Pufferator
 
Εγγραφή: 27-07-2011
Περιοχή: Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 6.123
Προεπιλογή

Δυστυχως αυτη ειναι η αληθεια, οι μετρησεις ερχονται σε δευτερη μοιρα σε σχεση με την ακαταλληλοτητα του ενυδρειου. Μπορει ολοι να εχουμε συνηθισει να βλεπουμε χρυσοψαρα σε μικροσκοπικες γυαλες, αλλα αυτος δεν ειναι ο χωρος που θα τα κανει να ειναι υγιη και να ζησουν ευτυχισμενα για πολλα χρονια. Το ξερεις οτι ενα χρυσοψαρο μπορει να ζησει 30-40 χρονια? Στις γυαλες δεν ζουν πανω απο 6 μηνες. Στα 20 λιτρα το πολυ να βαλεις κανενα σαλιγκαρι ή μονο φυτα, δεν ειναι καταλληλα για κανενα αλλο οργανισμο. Λογω στενοτητας χωρου, αλλα και λογω της δυσκολιας να κρατηθουν σταθερες οι συνθηκες σε τοσα λιγα λιτρα. Αυτο θα μπορουσε δυσκολα να το κανει ακομα και ενας πολυ εμπειρος χομπιστας.

Απο εδω και περα, η επιλογη ειναι δικη σου. Ή ταλαιπωρεις ψαρια σε ενα μικροσκοπικο ενυδρειο, ή κανεις υπομονη και περνεις ενα αρκετα μεγαλυτερο, γυρω στα 100 λιτρα τουλαχιστον, ωστε να μπορεσεις να τους προσφερεις ενα σωστο περιβαλλον. Δυστυχως, οσο καλη θεληση και να εχεις, καποια πραγματα αποτελουν κανονα. Και ενας απο αυτους ειναι οτι τα χρυσοψαρα δεν μπορουν να ζησουν σε "κουτακια". Απαιτουν λιτρα και πολυ καλη φιλτρανση.

Το ξερω οτι δεν ειναι ευχαριστο να τα ακους ολα αυτα, αλλα καλυτερα να τα σκεφτεις ολα τωρα, παρα οταν αρχισεις (που θα αρχισεις) να εχεις μεγαλα προβληματα.

Με την ευκαιρια, τις μετρησεις υποθετω τις εκανες με στικς, αν κρινω οτι δεν εχεις μετρηση αμμωνιας. Να ξερεις δεν υπαρχει καμια αξιοπιστια στα συγκεκριμενα tests. Δεν αποκλειεται να βγαζουν οτι να'ναι.
__________________
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01390 seconds with 10 queries