Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και για τις ευχές σας!
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Γιαννης Μ5
Πραγματικά είναι προς τιμή σου η όλη διαδικασία που έχεις μπει προκειμένου να σώσεις τα ψαράκια σου και ακόμα περισσότερο που το κανείς μόνος σου,χωρίς την ουσιαστική βοήθεια-καθοδήγηση από κάποιον άλλο φίλο.
|
Βέβαια, δεν την ανακάλυψα εγώ τη θεραπεία. Δεκάδες ιστοσελίδες, Ελληνικές αλλά και ξένες, παρέχουν πλήθος πληροφοριών. Κατά μια έννοια, δηλαδή, όλη η συλλογική εμπειρία του φόρουμ με καθοδηγεί. Το δύσκολο είναι να διαβάσεις όλα αυτά και να τα προσαρμόσεις στην περίπτωσή σου.
Στην αρχή είχα απογοητευθεί γιατί όλες οι θεραπείες ήταν απαγορευτικές για τα φυτά και τα ασπόνδυλα, ενώ, αν καταλαβαίνω σωστά, από τη στιγμή που η ασθένεια μεταφέρθηκε στα άλλα ήδη ψαριών, πρέπει η θεραπεία να γίνει σε όλο το ενυδρείο, οπότε η λύση της καραντίνας θα ήταν ημίμετρο - άσε που για να πιάσω τα CPD θα έπρεπε να βγάλω όλα τα φυτά!
Τώρα, που βρέθηκε μια θεραπεία ασφαλής για τα φυτά και τα ασπόνδυλα και μπορώ να την χορηγήσω σε όλο το ενυδρείο, ελπίζω ότι θα την εξαλείψω και αναπτερώθηκε το ηθικό μου - αρκεί βέβαια να έχω διαγνώσει σωστά την ασθένεια, κάτι που δεν είναι καθόλου σίγουρο, δυστυχώς.
Θα ενημερώσω για τη θεραπεία όσο μπορώ αναλυτικότερα με στόχο να μπορεί να γίνει χρήσιμη μελλοντικά σε κάποιον άλλον, όπως οι εμπειρίες και οι γνώσεις των παλιότερων μου έχουν φανεί σε εμένα.