Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από 60lt
1. Θεωρητικά το θερμοκρασιακό εύρος λειτουργίας για όλα τα ζωντανά που έχουμε μέσα το έχω υπολογίσει από 22-28. Προς το παρόν και επειδή μέχρι στιγμής δεν έχω δει πάνω από 25,8 το έχω σετάρει στους 25 με απόκλιση 2, και στην ουσία δεν έχει πάρει ποτέ μπροστά παρά μόνο στα τεστ που είχα κάνει. Πρέπει λες να κατεβάσω την απόκλιση ?
2. Και εμένα με εκνευρίζει να βλέπω τη λευκή άμμο συνέχεια λερωμένη. Αυτή τη βδομάδα όμως δεν σκούπισα και παρατήρησα ότι στις 4-5 μέρες όλα τα οργανικά είχαν σχεδόν αποσυντεθεί. Είχε μείνει μια γκρι καφέ ομοιόμορφη μάζα.
|
1. Δεν εχεις καταλαβει κατι πολυ σημαντικο για τη θερμοκρασια.
Το ευρος της θερμοκρασια που δινεται στα προφιλ δεν ειναι για να παιζει καθημερινα.
Ειναι για ολο το ετος.
Απο χειμωνα σε καλοκαιρι.
Μεσα στη μερα δεν θα ανεβοκατεβαινεις πανω απο 1-2C.
Στις αλλαγες μπορεις να τη ριξεις μεχρι 2-3 αλλα πρεπει να ανεβει σταδιακα παλι.
Η πτωση ειναι ΟΚ (μαλιστα καποια ψαρια γεννανε μολις πεσει στην αλλαγη η θερμοκρασια), στην ανοδο θελει προσοχη.
Οταν εχεις λοιπον ψαρια με ευρος θερμοκρασιας 22-28, το χιεμωνα να παιζεις 24-25 (για να εχεις αβατζο να πεσεις και 1-2 βαθμους στην αλλαγη αν χρειαστει) και το καλοκαιρι 27-28. Ενδιαμεσα στις εποχες, παιζεις με ενδιαμεση θερμοκρασια.
2. Καλο ειναι να υπαρχει καλη κυκλοφορια νερου και πανω στο βυθο για να σπρωχνει το σκουπιδι στην εισοδο του φιλτρου και να μην αρχισει το σκουπιδι να εισχωρει μεσα στο βυθο, γιατι υπαρχει πιθανοτητα να σου δημιουργηθουν σε αναεροβιες περιοχες μεσα στο βυθο, τοξικα αερια οπως υδροθειο.
Αυτο το καταλαβαινεις αν σκανε απο το βυθο μεγαλες φυσαλιδες που αν τις μυρισεις μυριζουν κλουβιο αυγο.
Αν περναει ψαρι απο πανω μπορει να στο στειλει επιτοπου (εχω δει cory να το παιρνει το υδροθειο και μετα απο λιγες ωρες αρχισε τις τουμπες).
Ενω μπορει να δηλητηριστουν γενικα και χωρις να το φανε στη μαπα αν μεινει στο νερο.
Αν ειναι πχ κλειστο το καπακι και μεινει κατω απο το καπακι το αεριο, ξαναγυριζει με την αναταραξη και λογω του φαινομενου της ανταλλαγης αεριων παλι μεσα στο νερο.
Εγω το εχω λυσει το θεμα στο μεγαλο (66 εκ υψος), βαζωντας wavers να χτυπαει στο βυθο.
Παλιοτερα σε πιο κοντο ενυδρειο (50 εκ υψος) το ειχα λυσει με το φιλτρο που ηταν δυνατο για το ενυδρειο και του ειχα κανει εξτρα τρυπες στο spraybar για να στελνει και στο βυθο νερο και να σπρωχνει τα περισσοτερα σκουπδια στην εισοδο του φιλτρου που ηταν στην αλλη μερια του ενυδρειου.