βασικα το mdf δεν ειναι ξυλο αλλα πριονιδι.
Κατα τη γνωμη μου θα ηταν πολυ καλυτερο να ειχες επιλεξει κοντρα πλακε θαλασσης.
Επισεις εχεις δυο υλικα με διαφορετικο συντελεστη διαστολης, και αυτο θελει παρα πολυ προσοχη με τις αλλαγες θερμοκρασιας. Το γυαλι βεβαια θα εχει ισως με μια ελαχιστη διαφορα τη θερμοκρασια του νερου, το mdf ομως οχι απαραιτητα.
Ετσι οπως το βλεπω, δε μπορω να πω οτι στο ματι δε μου αρεσει σαν κατασκευη (το αντιθετο) ουτε πως δεν φαινεται ο κοπος σου και το μερακι σου στο τελικο αποτελεσμα, ομως τεχνικα το θεωρω επιφοβο για να το γεμιζα με 300 λιτρα νερο.
Παράθεση:
στην ουσια εχω ενα ξυλινο ενυδρειο επενδυμενο εσωτερικα με γυαλι.
|
Δε νομιζω πως αυτο τεχνικα στεκει. Η λογικη του ξυλινου ενυδρειου (ειμαι σε φαση κατασκευης ενος τετοιου ) ειναι εντελως διαφορετικη, και εκει το μοναδικο μπροστινο τζαμι δε μας πολυαπασχολει αν θα ακολουθησει τις διαστολες του ξυλου. Εξ αλλου ακομα κι αν σχιστει η σιλικονη παλι θα κανει φλατζα γιατι το γυαλι θα παταει γερα απο την πιεση του νερου, ενω εσυ εχεις κολλησει τα γυαλια μεταξυ τους, και ολα μαζι πανω σε mdf (που εκτος των αλλων δεν ειναι ξυλο αλλα πριονιδι), και ακομα χειροτερα εβαλες 5ρι τζαμι που αν παρασυρθει απο τα σκευρωματα και τις διαστολες του mdf ισως ακομα και να σπασει.
Αν δε θες να ανασχεδιασεις το ολο project (που ειναι και το καλυτερο κατα τη γνωμη μου) τουλαχιστο γεμισε το με γερες κοντρες, οσο περισσοτερες μπορεις ωστε να μην εχεις εκπληξεις