Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 01-06-05, 14:45
Discos Ο χρήστης Discos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 15-01-2003
Περιοχή: Αθηνα - Ηλιουπολη
Μηνύματα: 632
Αποστολή μηνύματος AIM στον/στην Discos
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από manosdr
Για τα διάφορα ζουμάκια χωράει πολύ συζήτηση.Σε reef όμως είναι πολύ αναγκαία η συχνή χρήση buffer,ασβεστίου,μαγνησίου,ιωδίου,στροντίου
και trace.
Γιατι Μανο ειναι αναγκαια η χρηση ολων αυτων των τιμων? Δεν λεω τιποτα για τα προφανη οπως αλκαλικοτητα, ασβεστιο, μαγνησιο αλλα στροντιο ή ιωδινη μετρας? Και εαν μετρας με τα τεστ που εχεις, εισαι σιγουρος οτι ειναι ακριβειας? Επειδη εχω τα τεστ στροντιου και ιωδινης απο την καλυτερη εταιρια στο χωρο( βλεπε Salifert-αλλα και τις seachem) και παλι δεν μπορεις να πεις με σιγουρια τι λενε τα τεστ. Σε εκτεταμενες ερευνες βρηκα πως εαν δεν ξερεις τι ΑΚΡΙΒΩΣ τιμες εχεις, τοτε μην βαζεις καλυτερα γιατι ΟΛΑ τα ιχνοστοιχεια ειναι τοξικα σε σχετικα μικρες τιμες πανω απο το οριο.

Δεν νομιζω να ειναι ασχετοι οσοι απο τους μεγαλους του χωρου δεν βαζουν ιχνοστοιχεια η τουλαχιστον δεν τα προτεινουν για αυτο το σκοπο που εγραψα παραπανω. Μαλλον κατι ξερουν. Εαν ψαξεις στην βιβλιογραφια. θα βρεις τα διαφορα sites. Και επωντε και αλλα!

Λογου χαρη για ιωδινη...
http://www.reefcentral.com/forums/sh...hreadid=561269


Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από manosdr
Ενα θαλασσινό ενυδρείο θεωρείται στρωμένο μετά από 6 τουλάχιστον μήνες
λειτουργίας και όταν βέβαια όλα πάνα καλά.
Διαφωνω για αυτο που λες, προφανως δεν εννοεις βιολογικος αλλα να ελθουν να κατσουν ολες οι τιμες στα ισια τους.

Σε ενα reef θελει πολυ παραπανω απο 6 μηνες, και εαν δεν χρησιμοποιης calcium reactor αλλα τα διαφορα προσθετα τοτε δεν προκειται να στρωσει απολυτα σχεδον ποτε. Γιατι οι τιμες δεν ειναι σταθερες και αλλαζουν ημερα με την ημερα. Αυτο ειναι κατι που φαινεται και στα κοραλια. Αλλη αναπτυξη εχει με ζουμακια και αλλη με reactor. Δεν ειναι μονο τα ιχνοστοιχεια που παιζουν ρολο που εχει ο reactor, ειναι και οι σταθερες τιμες τους.

Ολα αυτα τα εχω γραψει εδω και πολυ καιρο. Αλλα εαν θελεται κουβεντα πανω σε αυτο να φτιαξτε ενα αλλο τοπικ γιατι εγω μαλλον ειμαστε εκτος θεματος.
__________________

"Αυτος που δεν εχει κανει ποτε λαθος, ειναι αυτος που δεν εχει δοκιμασει ποτε κατι καινουργιο"
Albert Einstein

"Οταν λες παντα την αληθεια, δεν χρειαζεται ποτε να θυμασαι τι ειπες"
Μαρκ Τουαιην

Reef Keeping - Coral Magazine - Advanced Aquarist
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01626 seconds with 10 queries