Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #51  
Παλιά 12-06-13, 15:18
Netrino Ο χρήστης Netrino δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 15-04-2013
Περιοχή: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 300
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από golf4470 Εμφάνιση μηνυμάτων
Το sump θα σου λύσει τα χέρια σε πολλα πράγματα. Δεν ειναι λίγες οι περιπτώσεις σε mini reef όπου έχουν sump μικρότερα ως κ τριπλάσια του main tank. Καταρχήν ανεβαζεις τα λίτρα του ενυδρειου σου. 2ον δημιουργεις σταθερότερες τιμές στο σύστημα σου (άρα κ λιγότερο εβαλωτο). 3ον έχεις την δυνατότητα να κρυψεις όλο τον εξοπλισμό σου εκεί. 4ον μπορείς να ενσωματωσεις την αναπλήρωση εκεί. 5ον να δημιούργησεις ένα refugium με άλγες κ κοπιποδα το οποίο θα τροφοδοτει το ενυδρειο σου συνέχεια τροφή κ σταθερότητα τιμών.
Τέλος θα σου πω ότι δεν συμφωνώ να βάλεις μεσογειακό βράχο κ νερό τόσο για λόγους οικολογίας κ νομιμότητας όσο κ για τον λόγο ότι το σύστημα που θα δημιούργησεις ειναι διαφορετικό απο το μεσογειακό με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα παρα οικονομία χρημάτων.
Εξάλλου το κόστος λίγων κιλών ΖΒ κ αραγωνιτη ειναι μηδαμινό.
Αναλόγως τα κοραλια που θα βάλεις θα χρειαστείς κ τον ανάλογο φωτισμό. Σίγουρα ρεφρακτομετρο, οσμωση, τεστακια, σκιμερ κ αλάτι.
Αυτά απο μένα προς το παρόν κ καλη συνέχεια
Δεν έχω τόσο την πολυτέλια χώρου για sump,πόλυ θα το ήθελα,αλλά δν μπορώ,εκτός αν βρώ καμιά ακρη με αυτό!Δεν βάζω μεσογειακό,σε ΖΒ θα πάω σίγουρα καπου θα βρώ φθηνό απο συμφορίτη!Όσμηση έχω ήδη τα άλλα θα τα προμηθευτώ όταν έρει η ώρα!!
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01443 seconds with 10 queries