Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #38  
Παλιά 11-06-13, 18:54
Το avatar του χρήστη nikolaosbouk
nikolaosbouk Ο χρήστης nikolaosbouk δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 24-01-2012
Περιοχή: Καλαμαρια
Μηνύματα: 947
Send a message via Skype™ to nikolaosbouk
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Crazy_Beaver Εμφάνιση μηνυμάτων
Ρε Νίκο sorry που στο λέω γτ φαίνεσαι καλό παιδί και με διάθεση να βοηθήσεις αλλά κατά την γνώμη μου πρόσεχε λίγο τί συμβουλές δίνεις ειδικά τώρα που είσαι moderator και κάποιος μπορεί να δώσει περισσότερη βάση στην αποψή σου ... Φιλε μου πιστευω οτι τόσο καιρό μετρούσε η γνώμη μου ούτως ή άλλος.....

με βάση τα οικονομικά δεδομένα τις εποχής οπού όλο και περισσότεροι παρατάνε το χόμπι κοιτάμε να βρίσκουμε οικονομικές λύσεις ώστε να παραμένουν σε αυτό (οι θαλασσινοί ενα παραπανω)
1ο φάουλ η αναπλήρωση (παρα πολοι συνχομπιστες εχουν ενυδρεια χωρις αναπληρωση (απο 60 λιτρα εως 600) χωρις κανενα προβλημα.
2ο φάουλ οι τραγάνες (μπορει καλιστα αν θελει να δωσει 10 ευρω το κιλο και να παρει ΖΒ απο εναν συνχομπιστα ή μαγαζι , να προτιμήσει απο τα νησια figi)
3ο φάουλ φωτισμός (ας βαλει led ή μεταλλου αν θελει και ας ανεβει και μεχρι ενα watt ανα λιτρο - αν το βαστάει η τσέπη του.)
4ο φάουλ η όσμωση (χωρίς όσμωση πως θα κανει το νερο για το ενυδρειο, με βρυσης?)



Η αναπλήρωση θα σου χρειαστεί ειδικά αν έχεις σκοπό να λείψεις πάνω από 1-2 μέρες από το σπίτι! Τα 3 χιλιοστά που αναφέρεις αν πούμε ότι το ενυδρείο σου είναι ένα τυπικό 100λιτρο με διαστάσεις 80χ30χ40 είναι 9,6 λίτρα.Στο 60 άρι που λές αν πούμε πάλι ένα τυπικό νούμερο 40Χ40Χ40 3 χιλιοστά είναι 5 λίτρα

Ξέρεις που θα σου πάει αλατότητα

Και μην ξεχνάμε ότι από την αλατότητα επηρεάζονται και άλλοι παράμετροι

Μην ξεχνάς ότι όλος ο εξοπλισμός προσθέτει θερμότητα στο ενυδρείο. Εσύ λες θα βάλεις και Τ5

Η συνεχείς αλλαγές στις τιμές του ενυδρείου σου θα προκαλέσουν προβλήματα στα ζωντανά σου και απορώ που δεν το έχει αναφέρει κάποιος ακόμα!

Η αυτόματη αναπλήρωση είναι ίσως πιο σημαντική στα μικρά ενυδρεία αφού ακόμα και η εξάτμιση ενός δύο λίτρων προκαλεί διακυμάνσεις που είναι απαγορευτικές στους θαλάσσιους οργανισμούς αφού προέρχονται από μεγάλα οικοσυστήματα και δεν είναι συνηθισμένοι σε απότομες αλλαγές.


Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ από κανέναν αλλά έτσι είναι τα πράγματα ανεξάρτητα με το τι θέλει να κάνει ο καθένας
φίλε μου δημιουργε του topik επειδη κοιτάζω την τσεπη σου προτεινω ανεξοδες λυσεις αλλα επειδη οπως βλεπεις αρχιζω και παρεξηγουμε παρε και μια αυτοματη αναπληρωση και ενα led φωτιστικο VERTEK και θα εισαι μια χαρα.
Α και κατι αλλο- κανονικα σε αυτα τα λιτρα δεν κανουμε θαλλασινο (ας οψετε η κριση!) θελουμε πολύ σταθερες παραμετρους και ειναι πολυ δυσκολο να τις διατηρησουμε σε λιγα λιτρα.


Φιλικα
__________________
Reef-ακιας και Disk-ακιας
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01723 seconds with 10 queries