Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 10-06-13, 02:02
Το avatar του χρήστη nazgul
nazgul Ο χρήστης nazgul δεν είναι συνδεδεμένος
Pufferator

Περιοχή: Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Πολύ καλή ιδέα το θερμοσυστελόμενο. Νομίζω ότι κάπου είχε πάρει το μάτι μου κάποια με σιλικόνη μέσα για καλύτερη στεγάνωση και θα δω πως θα τα πιάσω στο καπάκι γιατί το κανάλι δε χωράει.
Βαλε τα καλωδια να βγαινουν πισω και δεν θελεις ουτε στεγανοτητα, ουτε τιποτα.
Εσύ πως τρύπησες το πλαστικό?
Πλεον εχω ποτηροτρυπανο. Παλιοτερα σιγα σιγα με το δραπανακι, σχηματιζοντας ενα κυκλο.

ΟΚ api λοιπόν και λίγα λίγα. Νιτρικά και αμμωνία πρώτα?
Ναι, για αρχη καλα εισαι.
Πριν ξεκινήσουμε με τη ξύστρα, αρχίσαμε με σκληρό σφουγγάρι κατσαρόλας (καθαρό χωρίς χημικά και σαπούνια και βρεγμένο στο νερό του ενυδρείου που είχαμε αφαιρέσει) αλλά άφηνε υλικό (έτριβε) μέσα στο νερό. Η ξύστρα της κουζίνας είναι σούπερ.
Να προσεχεις τι χρησιμοποιεις. Μπορει να κανει γρατζουνιες πολυ ευκολα.
Όχι ο καθαρισμός έγινε στο κουβά με το νερό που είχαμε αφαιρέσει από το ενυδρείο. Το μόνο εκτός οδηγιών είναι ότι τα χιλιοστίψαμε μπας και καθαρίσουν.
Ελαφρυ στιψιμο χρειαζεται, εκτος και αν εχεις κανενα εξωτερικο φιλτρο με πολυ βιολογικο υλικο, οποτε η απωλεια βακτηριων απο τα σφουγγαρια δεν θα εχει επιπτωσεις.
Όταν πήρα το ενυδρείο το παλικάρι που το είχε, μου είπε ότι είχε να το καθαρίσει ένα μήνα. Μάλλον πέσαμε σε χρονική διαστολή...
Κατι δεν εκανες καλα σιγουρα. Σε ενα μηνα οτι και να κανεις, τοσο πολυ μαυριλα που λες, δεν βγαινει. Εκτος αν δεν ειχε γινει ποτε σωστη συντηρηση.
Βαμβάκι θα αγοράσω αύριο και δε ξέρω μήπως να συμπληρώσω και λίγο siporax ακόμα, γιατί έχει το mini των 35g.
Βαμβακι αλλαζε συχνα. Οσο περισσοτερο βιολογικο υλικο εχεις, τοσο καλυτερα.
Όταν λες καθάρισμα siporax, αναφέρεσαι στην ιστορία με το βράσιμο ή χλωρίνη κλπ?
Βρασιμο μερους του, ωστε να γινει παλι καινουργιο. Ξαναλεω, δεν το κανω γενικως.
Την ανατάραξη την έχω αυξήσει ήδη. (Με το που καθάρισε το φίλτρο αυξήθηκε μόνη της.) Και τώρα που πήγα και χάζεψα τα ψάρια φαίνονται ήρεμα και κολυμπάνε σε μέσο βάθος. Και τα σαλιγκάρια κάτω είναι και ο pleco φαίνεται να ηρέμησε.

Τους έκατσε πολλή, η μαζεμένη καθαριότητα...
Η αμμωνια μην τους εκατσε ειναι το θεμα
Παρακολουθησε στενα τη συμπεριφορα τους.
Το siporax το mini από το 15άρι τί διαφορά έχει. Στο site της sera από ότι είδα η μόνη διαφορά είναι ότι το 15άρι το δίνει και για λίμνες, ενώ το mini όχι, αλλά έχει άλλη ουσιαστική διαφορά?
Απλα το mini μπαινει και σε μικρα φιλτρα.
Ευχαριστούμε και πάλι για το χρόνο και την πολύτιμη βοήθεια.
Οτι θελεις εδω ειμαστε.

Page generated in 0,01781 seconds with 10 queries