Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nick74
Βιοτοπικα οχι, απο συνθηκες δεν ειναι απολυτα απαγορευτικο, αν και τα νεον κανονικα θελουν πολυ πιο οξινο νερο για να ειναι καλα (3-4 ph ειναι το ιδανικο οπου αναπαραγονται κι ολας ενω betta μαλλον καλο ειναι να μπαινει σε πανω απο 5-5.5, τουλαχιστο ετσι ειναι οι βιοτοποι τους)...
Οπως και να χει με ph κατω απο 6 και με μηκος τουλαχιστο 1 μετρο, χαμηλες σκληροτητες, blackwater, και 27.5 βαθμους ειναι οκ για να συμβιωσουν
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nick74
ναι στο 6.8 σιγουρα θα ζησουν, ομως θεωρω αριστες τις συνθηκες που μπορουν και αναπαραγωνται 
|
Δεν ισχυει παντα αυτο.
Συνηθως ειναι απλως ενα trigger για αναπαραγωγη αλλα οχι για μονιμη διατηρηση (οπως πχ το κρυο νερο στα cory), οπως και trigger για μεταναστευση (κατι που φυσικα δεν μπορουν να κανουν στο ενυδρειο)
Στο βιοτοπο των neon πχ το συνηθες pH ειναι 5.0-6.0 (οι σκληροτητες ομως σχεδον μηδενικες <1GH, κατι που για αλλα ψαρια δεν ειναι καλο)
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...6&postcount=14
Επιπλεον πρεπει να προσεχουμε με μακροχρονη προσαρμογη των ψαριων
εκτροφης σε παραμετρους βιοτοπου (συνηθως ειναι μεγαλωμενα σε συνθηκες πχ βρυσης) και την αποφυγη ακραιων παραμετρων που δεν εχουν συνηθισει να αντιμετωπιζουν οπως τα wild.
Πολυ σημαντικο ειναι επισης οτι η προσομοιωση των συνθηκων (ιδιως των παραμετρων νερου) ενος βιοτοπου, χρειαζεται προσοχη και μελετη, αφου η φυση δικαιολογει και πολλες φορες επιβαλλει με τις ακραιες συνθηκες, τις απωλειες μερους του συνολικου πληθυσμου, με οφελος τη διαιώνιση του ειδους και μεσω της συνεχειας της ζωης του συνολικου βιοτοπου.
Στο χρονικο σημειο που οδηγει το λινκ και μεχρι το 19ο λεπτο, υπαρχουν εμμεσα εξηγησεις για αυτο που λεω (αν και ειναι καλο ενα δουμε ολο το ντοκιμαντερ)
http://www.youtube.com/watch?feature...U810AIk#t=593s