Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 24-05-13, 21:42
plin Ο χρήστης plin δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 29-12-2012
Περιοχή: Καλλιθέα
Μηνύματα: 724
Προεπιλογή

5 λιτρα μπουκάλια χρησιμοποιώ και εγώ. Μου κρατάνε σχεδόν 2 μήνες! Βάζω 1,5kg ζάχαρη και 1,5 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού - ίσως αυτό μπορεί να αυξηθεί. Μαγιά βάζεις ανάλογα με πόσες φυσαλίδες/λεπτό θέλεις - οι οποίες δεν είναι σταθερές, εξαρτώνται από τη θερμοκρασία και το πόσο παλιό είναι το μίγμα. Για τα δύο μπουκάλια μαζί αν θέλεις περίπου 1 φυσαλ/λεπτό χρειάζεται να βάλεις περίπου μια (κοφτή) κουταλίτσα μαγιά σε κάθε μπουκάλι.
Καλό είναι να μην ξεκινήσεις τα μπουκάλια μαζί αλλά με ένα μήνα διαφορά. Έτσι όταν το ένα τελειώσει το άλλο θα είναι περίπου στη μέση και θα εξομαλύνεις (κάπως) τις μεταβολές στον ροή του CO2.

Μπορείς να αφήσεις το CO2 όλη την ώρα, αρκεί να προσέξεις να μην πέσει το οξυγόνο πολύ (π.χ. μην αφήσεις τη θερμοκρασία του ενυδρείου να ανέβει πολύ ή βάλε μια πρόσθετη αεραντλία ή ανατάραξη της επιφάνειας το βράδυ).

Αν όμως επιλέξεις να κλείνεις την παροχή το βράδυ δεν σε συμβουλεύω να βγάζεις το λάστιχο, γιατί, λόγω μεγάλου όγκου των μπουκαλιών, κάνει πολύ ώρα για να ανεβάσει πίεση ξανά.

Σου προτείνω είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιας μορφής ενεργή διάχυση (με κάποιο κυκλοφορητή ή φίλτρο που τα έχεις μετατρέψει σε διαχυτήρα CO2) την οποία να κλέινεις μαζί με τα φώτα. Αυτό κάνω και εγώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01935 seconds with 10 queries