Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από chrisvari
1.Τα πρόφιλτρα,ανάλογα με τα λίτρα που θα παίρνω αλλά και τη σκληρότητα του νερού μου,θα πρέπει να αλλάζονται κάθε χρόνο χοντρικά παρόλο που τα πρόφιλτρα πάνω γράφουν κάθε εξάμηνο έτσι?Την ΑΟ προς το παρών την πήρα μόνο για την αναπλήρωση απο την εξάτμιση(χοντρικά 30 λίτρα την βδομάδα,100 σύνολο).Άρα μία φορά τον χρόνο αλλαγή πρέπει να είναι υπεραρκετά έτσι?Δεν βλέπω πουθενά μετά απο πόσα λίτρα πρέπει να την αλλάξω.Κάπου διάβασα για 7000 με 9000 λίτρα.Ισχύει αυτό το νούμερο για την συγκεκριμένη ΑΟ?
|
πανω κατω στο χρονο ειναι οκ.
Η σκληροτητα δεν εχει να κανει με τα προφιλτρα, πιο πολυ εχει να κανει με την ποιοτητα του νερου (πχ αν εχει φυτοφαρμακα καλυτερα πιο γρηγορα).
Επισεις το πρωτο προφιλτρο (που ειναι ενα φθηνο μηχανικο φιλτρακι) καλο ειναι να το αλλαζεις συντομοτερα, αλλα και παλι εξαρταται απο το νερο της περιοχης σου (αν πχ εχεις φιλτρακι στερεων στην κεντρικη παροχη δε θα ποιανει και πολυ βρωμια)
Παράθεση:
2.Τη μεμβράνη,παρόλο που θα αλλάζω έγκαιρα προφίλτρα,κάποια στιγμή μετά απο 3 με 4 χρόνια που θα αρχίζω να μετράω tds θα πρέπει να την αλλάξω κι αυτή έτσι?
|
γενικα στον ενυδριακο χωρο αυτο λενε οι περισσοτεροι.
Απο κει και περα ολα ειναι σχετικα (υπαρχουν και μεθοδοι καθαρισμου με αντλια και ανακυκλωση του νερου της οσμωσης κτλ οπου η μεμβρανες μπορουν να λειτουργουν πολλα χρονια)
Παράθεση:
3.Το χειμώνα δεν θα τη χρησιμοποιώ καθόλου.Για να μη χαλάσει μετά τη τελευταία φορά που θα τη χρησιμοποιήσω βουλώνω την είσοδο και τις εξόδους της και την αφήνω για όσο χρειαστεί με το νερό μέσα?
|
οκ, αλλα γιατι να μην τη χρησιμοποιεις το χειμωνα?
Παράθεση:
4.Στη παρακάτω φωτογραφία το βανάκι του flush kit είναι στη θέση που θα πρέπει να είναι για να παίρνω καθαρό νερό ή στη θέση εκείνη που κάνω flush?
|
φωτο???
edit : οκ, φανηκε η φωτο...
οπως το εχεις ειναι κλειστο (για κανονικη λειτουργεια)
Παράθεση:
5.Όταν ξεκινήσω και παράγω καθαρό νερό,για να είμαι σίγουρος οτι το σήστημα δουλεύει σωστά τι μετρήσεις θα πρέπει να έχω σε kh και gh?Ξέρω οτι το tds θα πρέπει να δείχνει μέχρι 5.
|
0
(tds 5? χμμ νομιζω πως ειναι πολυ, αλλα δε μπορω να σου πω με βεβαιοτητα γιατι προσωπικα δεν μετραω tds )
Παράθεση:
6.Τέλος επειδή θα το έχω μόνιμα σε μία βρύση του μπαλκονιού(δεν θα το βλέπει απευθείας ήλιος),μπορώ να βάλω κάτι σαν ένα Τ και να μπορώ να επιλέγω ποια έξοδο θα χρησιμοποιήσω?Απ΄τη μία να είναι της ΑΟ και απο την άλλη το λάστιχο όπως είναι τώρα που χρησιμοποιούμε στο μπαλκόνι??
|
οτι σοε βολευει κανεις, γιατι οχι?
Παράθεση:
Επίσης αν το χειμώνα πέσει η θερμοκρασία κοντα στο 0,χαλάνε μεμβράνες και πρόφιλτρα?
|
αυτο καλυτερα να το ρωτησεις ειτε στην εταιρια που βγαζει τις μεμβρανες ειτε στην εταιρια που αγορασες την οσμωση