Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #21  
Παλιά 07-05-13, 13:35
sof_v Ο χρήστης sof_v δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 02-04-2013
Περιοχή: Αγ. Παρασκευή - Ελληνικό
Μηνύματα: 60
Προεπιλογή

Λοιπόν έβγαλα τα ξύλα και τα έψησα κανονικότατα, πιστεύω ότι μετά και από αυτό δεν έχουν πιθανότητες να φιλοξενούν και άλλα τέτοια κατοικίδια μέσα τους.
Κοίταξα το υπόμνημα για τα Α.Τ.Ο.Ε ξανά και ξανά και το μόνο που καταλήγω είναι ότι πρόκειται για κάποιο είδος Nematodes. Το πιθανότερο είναι ότι μέχρι να στρώσει καλά το ενυδρείο θα τα βλέπω συνέχεια, τουλάχιστον όσο υπάρχει έξτρα τροφή ή μένουν υπολείμματα από φυτά στο βυθό.

Έκανα μια αλλαγή νερού περίπου 80% με καλό καθάρισμα του βυθού, έριξα και ένα κλάδεμα στα φυτά που είχαν ξεφύγει τελείως, έδεσα ξανά και πιο καλά και την java moss να περνάει περισσότερο φως μπας και δυναμώσει.

Κοίταξα ξανά και το υπόμνημα για τις μετρήσεις με τα υγρά της ΑΡΙ και είδα ότι μετρήσεις για αμμωνία νιτρικά και νιτρώδη θέλουν 5 λεπτά μέχρι να εμφανιστούν σωστά - πράγμα που δεν είχα λάβει υπ' όψη όταν έκανα τις μετρήσεις μου εχθές.
Μέτρησα πάλι - πριν την αλλαγή, και τα έβγαλα ίδια. Αμμωνία στο 0-0.25% ΝΟ2 στο 0 και ΝΟ3 στο 0 επίσης. Τα στικ έχουν διαφορετική άποψη. Μου δίνουν ΝΟ2 - 0 και ΝΟ3 -10.

Κάτι δεν πιάνω. Τα βακτήρια φαίνονται να έχουν αναπτυχθεί, οξυγόνο παίρνει το νερό γιατί κοιτάω καλά να έχει ανατάραξη, φαγητό έχουν - αφού έχω αμμωνία. Καμιά ιδέα; Και έστω ότι όντως είναι μηδενικά. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση;
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01418 seconds with 10 queries