Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος
2-3 χρόνια είναι όριο εγγύησης  ..... για τα eheim classic έχω εμπειρία 20++ χρόνων απρόσκοπτης λειτουργίας (ίσως καμιά φλάντζα στο ενδιάμεσο). Έχουν περάσει όμως απο τα χέρια μου και τα ελλατωματικά μοντέλα στης σειράς prof III.
Για να συγκρίνουμε πρέπει να υπάρχει αντίστοιχη εμπειρία.
|
Παντως, περα απο τα πολλα λογια, κατα τη γνωμη μου ενα μοντελο φιλτρου για να θεωρηθει αξιοπιστο, θα πρεπει να δουλευει ασταματητα αν οχι 10 χρονια, τουλαχιστον 7-8. Μερικα μικροανταλλακτικα ενδιαμεσα δεν το καταδικαζουν, βεβαια, αρκει να μην χρειαζεται να παει στον καδο.
Η εντυπωση μου ειναι, μιας και δεν ειμαι τοσο παλιος στο χωρο για να δουλεψω ενα φιλτρο τοσα χρονια, οτι τα eheim μου γεμιζουν περισσοτερο το ματι ως "σκυλια". Εχουν και αυτα τα αρνητικα τους, οπως οτι εχουν μεινει πολυ πισω (τα παλια μοντελα τουλαχιστον) σε λειτουργιες που κανουν τη ζωη μας πιο ευκολη, αλλα δειχνουν μεγαλυτερη αξιοπιστια απο τα υπολοιπα.
Η αποψη μου ειναι οτι αξιζουν τα χρηματα τους απο την πλευρα της αξιοπιστιας και μονο, πραγμα πολυ βασικο φυσικα. Τα αλλα φιλτρα, ομως, δινουν αλλες δυνατοτητες, κυριως σε θεμα χρησης.