Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 28-04-05, 23:54
Το avatar του χρήστη halvas69
halvas69 Ο χρήστης halvas69 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Πάτρα - Αγυιά
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην halvas69 Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην halvas69 Send a message via Skype™ to halvas69
Προεπιλογή

Σήμερα είναι η μέρα μου με το CO2
Η ποσότητα του παραγώμενου CO2 από το σύστημα DIY είναι πολύ μικρή για να δημιουργεί πρόβλημα, ειδικά σε ένα ενυδρείο των διαστάσεων του δικού σου.
Οπότε είσαι οκ.
Μάλλον περισσότερο CO2 θα χρειαστείς σε τόσα λίτρα, παρά λιγότερο.

Στο θέμα του μπιμπερό τώρα.
Όταν σκέφτηκα να φτιάξουμε το μπιμπεροσύστημα μου φάνηκε απλό στην αρχή καθ ότι το έκανα clopyright από συσκευή του εμπορίου.
Αντιμετώπισα και εγώ το πρόβλημα που λες και ωφείλεται στην μεγάλη δύναμη του κυκλοφορητή.
Και έτσι όταν η πίεση του CO2 που βγαίνει από το μπουκάλι αρχίσει και μειώνεται, δεν μπορεί να υπερνικήσει την δύναμη του κυκλοφορητή.
Η λύση (προσωρινή θα έλεγα) ήταν να τοποθετήσω το σωληνάκι παράλληλα-σχεδόν δίπλα στην έξοδο του κυκλοφορητή.
Σε αυτό το σημείο η ροή δημιουργεί αναρόφηση και πάλι όμως το φαινόμενο της επαναφοράς του νερού απλά παρατείνεται μερικές ημέρες.
Η λύση ήταν να μπεί ένα σωλήνας πιό μέσα ακόμα ώστε το σημείο αξόσου του CO2 να είναι μακρυά από την είσοδο του νερού στο μπιμπερό.(Βλέπε σχήμα)
Αλλά πάλι το σωληνάκι κάποια στιγμή έσπασε από αδέξιο χειρισμό και δεν βρήκα κάτι ανάλογο να βάλω, ε βαριώμουν και να ψάξω.
Οπότε κατέληξα στο ίδιο που έκανες και εσύ, τσάμπα ταλαιπωριώμουν τόσο καιρό, δεν ρώταγα εσένα χα,χα,χα
Υπάρχει ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα αλλά πιστεύω ότι γίνεται να λυθεί, το τεστάρω αυτόν τον καιρό.
Το σφουγγάρι στο πώμα του μπιμπερό κάνει πολύ καλή δουλειά στο να εμποδίζει την διαροή των φυσσαλίδων, αλλά είναι και πρώτη τάξεως βιολογικό φίλτρο.
Μετά από κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα γεμίζει βακτηρίδια και μπουκώνει.
Η προσωρινή λύση είναι ανά τακτά χρονικά διαστήματα να το καθαρίζεις πολύ καλά.
Δοκίμασα ακόμα και με το σφουγγάρι με τους μεγαλύτερους πόρους, αλλά πάλι τα ίδια.
Όταν ξεμπερδέψω και με αυτήν την λεπτομέρεια θα σου πω.
Λύσεις υπάρχουν αλλά δεν θέλω να γίνει ολόκληρη πατέντα με κατασκευές.
Όσο πιό απλό στην κατασκευή τόσο περισσότεροι θα το χρησιμοποιήσουν.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01595 seconds with 10 queries