Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 29-03-13, 21:55
plin Ο χρήστης plin δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 29-12-2012
Περιοχή: Καλλιθέα
Μηνύματα: 724
Προεπιλογή

Να προσθέσω και εγώ μια άποψη. Η γείωση, πράγματι, δεν αρκεί. Ιδιαίτερα σε παλιές κατασκευές στην Αττική, η γείωση είναι εκτός προδιαγραφών.

Επίσης, ο μετασχηματιστής απομόνωσης είναι εξαιρετικός μόνο όσο δεν υπάρχει ήδη κάποιο σφάλμα ηλεκτρικής απομόνωσης, διοτι τότε 'γειώνεται' η μια του πλευρά και καταλήγει να μην προσφέρει απομόνωση σε άλλο πρόσθετο σφάλμα ενώ, παράλληλα, ακυρώνει τη λειτουργία του ΔΔΕ ο οποίος δεν θα μπορεί να πιάσει το όποιο επιπλέον σφάλμα.
Δηλαδή, ο Μ/Σ απομόνωσης είναι εξαιρετικός σε εργαστηριακές συνθήκες, διότι εκεί είναι μάλλον απίθανο να μην γίνουν αντιληπτές αστοχίες ηλεκτρικής απομόνωσης. Στον οικιακό χώρο, όμως, και στο ενυδρείο; Αν π.χ. χρησιμοποιείς μετασχηματιστή απομόνωσης και το ο κινητήρας στο φίλτρο παρουσιάσει ηλεκτρική διαρροή, τότε δεν θα πάθεις τίποτα, όλα θα λειτουργούν εντάξει και δεν θα καταλάβεις καν το πρόβλημα. Αν, όμως, μετά από κάποιο καιρό παρουσιάσει και ο θερμαντήρας ηλεκτρική διαρροή; Τότε θα ρέει ρεύμα μέσα από το ενυδρείο χωρίς ο ΔΔΕ του πίνακα να μπορεί να το ανιχνεύσει! Αυτό σημαίνει κίνδυνο για τον άνθρωπο και για τα ζωντανά χωρίς προστασία από το ΔΔΕ .

Ειδικά για τα ενυδρεία νομίζω ότι, από τη στιγμή που δεν είναι εφικτή η χρήση τροφοδοσίας μικρότερης των 48V, είναι σκόπιμη η χρήση ΔΔΕ με υψηλή ευαισθησία (π.χ. 10mA - ναι υπάρχουν τέτοιοι, αλλά συνήθως με παραγγελία) τοπικά στο πολύμπριζο του ενυδρείου.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01365 seconds with 10 queries