Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #8  
Παλιά 28-03-13, 18:54
geogo Ο χρήστης geogo δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 07-03-2010
Περιοχή: Kαλαμάτα
Μηνύματα: 47
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nazgul Εμφάνιση μηνυμάτων
Τα συστηματα CO2 αυτου του τυπου δεν τα πολυεμπιστευομαι για να πω την αληθεια. Ειχα το tetra optimat παλιοτερα κια μονο προβλημα δημιουργησε. Δεν εχουν σταθερη παροχη CO2 και ουσιαστικα αν λειπεις και δεν το πατησεις, δεν εχεις καθολου παροχη. Καλυτερα να προχωρησεις σε DIY με μαγια και ζαχαρη. Εχει και αυτο τα προβληματα του, αλλα ειναι σιγουρα καλυτερη λυση.

Γνωμη μου ειναι οτι δεν χρειαζεσαι καν διοξειδιο. Ο φωτισμος σου ειναι λιγος για να προκαλεσει πολυ μεγαλη αναπτυξη και αναγκη διοξειδιου. Αλλωστε, τα φυτα σου ειναι ευκολα και δεν εχουν μεγαλες απαιτησεις. Με λιγο υγρο λιπασμα θα εισαι μια χαρα.
Οποτε με αυτου του ειδους φυτα, αν αλλαξω λαμπες και ριχνω και υγρο λιπασμα θα ειμαι οκ? Αξιζει να αλλαξω τις λαμπες που εχω (απλες ειναι οχι ενυδρειακες) με αυτες που βρηκα?
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Θα ηθελα να αναφερω οτι ο αριθμος των κορυντορας ειναι μικρος (τα διατηρουμε σε μινιμουμ 7-8 ατομα) κι οτι ο βυθος μου φαινεται μαλλον ακαταλληλος (αν ειναι τραχυ/κοφτερο το χαλικι, τους καταστρεφει τα μουστακια που ειναι εργαλειο αναζητησης τροφης - αν ειναι στρογγυλεμενο δεν δημιουργει προβλημα, απλα δεν τους δινεται η δυνατοτηρα να σκαβουν και η δυνατοτητα να φιλτραρουν το υλικο του βυθου μεσα απο τα βραγχια τους, κατι που ειναι και ενδιαφερον σαν θεαμα).
Καλο ειναι ο βυθος να εχει ωριμασει 3-5 μηνες πριν εισαγουμε ειδη που ζουν μεσα και πανω στο βυθο, για να μη ρισκαρουμε μυκητιασεις και απωλειες.

Τα περι φωτος και φυτων στα ειπαν οι συνχομπιστες.
Ειναι στην επιλογη σου αν πας σε απαιτητικο φυτεμενο ή οχι.
Αν δεν πας, δεν χρειαζεται δυνατος φωτισμος, αφου ολα (φως-λιπασμα-διοξειδιο) ειναι σε συναρτηση και πρεπει να υπαρχει ισορροπια μεταξυ τους, αλλιως δημιουργουνται προβληματα.
Το διοξειδιο δεν κανει κακο (αν ειναι σε νορμαλ ποσοστο και γινεται ελεγχομενα η παροχη του) ακομα κι αν δεν ειναι απαιτητικα τα φυτα.
Το φως ομως και το λιπασμα θελουν λιγο προσοχη.
Ευχαριστω πολυ για τις παρατηρησεις σου! το χαλικι δεν θυμαμαι ποιο ειναι γτ το εχω παρει πριν αρκετο καιρο. Το ενυδρειο τρεχει απο τον ιουνιο και τα γατοψαρα τα εβαλα πριν κανα μηνα γι αυτο ακριβως το λογο. να στρωσει ο βυθος οπως ειχα διαβασει. εβαλα 2 για αρχη και σκοπευω να βαλω αλλα 3.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη geogo : 28-03-13 στις 18:54 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01682 seconds with 10 queries